ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Nίκας για Καμπόσο: “Πετάμε λάσπη στον αέρα και όπου κολλήσει”

Απαντήσεις έδωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, αναφορικά με το φλέγον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τις εμπρηστικές δηλώσεις του Δημάρχου Άργους-Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσου.

Ο δήμαρχος δεν άφησε αναπάντητες τις αιχμηρές δηλώσεις Καμπόσου για το διεθνή διαγωνισμό της Καλαμάτας και το κόστος διαχείρισης των σκουπιδιών.

Ο Παναγιώτης Νίκας έκανε λόγο για “λάσπη στον αέρα και όπου κολλήσει”, εξαπολύοντας επίθεση κατά του δημάρχου Άργους-χωρίς να τον κατονομάζει- ότι δεν έκανε κανέναν διαγωνισμό και αυτό ήταν μία πομφόλυξ (δηλαδή, λόγος χωρίς ουσία, μπούρδες).

Νωρίτερα είχε εκφράσει τα παράπονά του προς την αντιπολίτευση γιατί δεν έχει στηρίξει τη Δημοτική Αρχή και κάποιοι υιοθετούν άκριτα δηλώσεις χωρίς να τις διασταυρώνουν, και στοιχίζονται πίσω από αυτές και απέναντι στον δήμαρχο Καλαμάτας ή παίρνουν το μέρος οποιουδήποτε αντιδικεί με τον δήμαρχο.
“Δεν θέλουμε να μεταφέρουμε ένα κλίμα αρρώστιας που επικρατεί σε άλλο Δημοτικό Συμβούλιο και εδώ. Θέλουμε λόγο συναινετικό.”
Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Όταν έναν δήμαρχο τον κρεμάς στο καρφί, και στοιχιζόμαστε πίσω από έναν άνθρωπο που δεν έχει κάνει το παραμικρό για την καθαριότητα”

Παραθέτουμε τα πιο χαρακτηριστικά σημεία από τις δηλώσεις του:
“Είμαστε υπέρ της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων και της ΣΔΙΤ. Ο υπάρχων διαγωνισμός έχει εγκριθεί απο το Ελεγκτικό Συνέδριο, και έχει βελτιωθεί κατά τι με τις προσπάθειες της Κυβέρνησης. Και μπορεί κατά την προσωπική μου άποψη να βελτιωθεί περαιτέρω. Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση 20 μικροί δήμοι να κάνουν τοπική διαχείριση.”

Λάβρος ήταν ο δήμαρχος Καλαμάτας κατά του Δημήτρη Καμπόσου, τον οποίο όμως δεν κατανόμασε, δηλώνοντας ότι “έχει μια παράνομη χωματερή-δεν είναι καταγεγραμμένη στο Υπουργείο Εσωτερικών- λέει ότι κάνει διαγωνισμό για διαχείριση. Τα αποτελέσματα δεν τα είδαμε στη Διαύγεια, και δεν μας λέει που θα γίνει η διαχείριση αυτή, με ποιες υποδομές”.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε: “Ο δήμος Καλαμάτας δεν πήρε τίποτα απο τα 15.000.000 ευρώ του Βούτση.
Υπάρχουν δήμαρχοι που ενώ έχουν πάρει τα χρήματα, δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα! Έχει τρελαθεί ο Φάμελλος, έχει τρελαθεί ο Χαρίτσης!”

“Αν χρειαστεί θα εκπαιδεύσουμε το προσωπικό μας στη διαχείριση των μηχανημάτων επεξεργασίας απορριμμάτων”

“Οι διαγωνισμοί ελέγχονται από την Επιτροπή, από το Υπουργείο, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Εάν κάποιος έχει οτιδήποτε, οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία για το θέμα του διαγωνισμού, να υποβάλλει τις αναφορές του στο Ελεγκτικό Συνέδριο, να μην εγκριθεί ο διαγωνισμός”.

To Top