ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νίκας για φυσικό αέριο: “Δεν μπορώ να καταλάβω τι εγκαίνια γίνονται με δικαστική εκκρεμότητα”

Αιχμές Νίκα για την πρόσφατη εκδήλωση ιδιωτικής εταιρείας που ανέλαβε τη διανομή φυσικού αερίου σε Καλαμάτα και Σπάρτη

Υπέρμαχος ακόμα μια φορά της  ΔΕΔΑ(Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Δικτύων Αερίου) ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου άφησε αιχμές για εγκαίνια που έγιναν ενώ υπάρχει δικαστική εκκρεμότητα στο Διοικητικό Εφετείο, μετα απο προσφυγή της ΔΕΔΑ κατά της απόφασης της ΡΑΕ. Σε δηλώσεις του ερωτηθείς από το MessiniaLive είπε:

“Έχω κάνει μια προσπάθεια στην αρχή της θητείας μου, την εποχή που το φυσικό αέριο ήταν ελκυστικό, τώρα έχουν ανέβει οι τιμές του 7 φορές πάνω και δεν ξέρω αν επανέλθουμε στην παλιά εποχή. Το εύχομαι και το ελπίζω. Υπάρχει η ημικρατική ΔΕΔΑ, που ελέγχεται από το κράτος κατά 67%. Το κράτος έχει το management και την ευθύνη των δικτύων και των τιμολογίων. Είμαι της άποψης ότι στις βασικές υποδομές της χώρας τον έλεγχο πρέπει να έχει το κράτος. Δεν πέρασε αυτή η άποψή μου. Ειδικά για την Πελοπόννησο, το κράτος έχει χρηματοδοτήσει αγωγό μέχρι τη Μεγαλόπολη. Η ΔΕΔΑ πήρε τη Δυτική Ελλάδα χωρίς να έχει αγωγό, πήρε την Ήπειρο. Δεν παρεμβαίνω στην απόφαση της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας), που είναι και αυτή κρατικός τομέας.

“Αλλά προσέξτε! Η ΔΕΔΑ έχει προσφύγει δικαστικά εναντίον της ΡΑΕ. Το Δημόσιο έχει προσφύγει εναντίον του Δημοσίου. Έχουμε δικαστική εκκρεμότητα αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ να καταλάβω τι εγκαίνια μπορούν να γίνονται με δικαστική εκκρεμότητα”

Αν υπάρχει σε αυτό τον τόπο σεβασμός στη Δικαιοσύνη, σεβασμός εν αναμονή των δικαστικών αποφάσεων. Αυτοί ειναι οι προβληματισμοί.

“Λέγω ότι το Δημόσιο συμφέρον υπηρετείται καλύτερα όταν στην κορυφή υπάρχει δημόσιος φορέας ή ημικρατικός φορέας, που να ελέγχει τα πράγματα.Είμαστε σε εξόχως δύσκολες εποχές”

Αυτή είναι η θέση μου, και τη διατυπώνω χωρίς εμπάθεια, χωρίς καμία επικριτικότητα...”.

Διαβάστε και αυτά:

Nίκας για φυσικό αέριο: Το συγκεκριμένο έργο έπρεπε να αναληφθεί από την ημικρατική ΔΕΔΑ για μια σειρά πολύ σοβαρούς λόγους”

ΥΠΕΝ: Φυσικό αέριο είτε από τη ΔΕΔΑ είτε από άλλες ιδιωτικές εταιρείες και στην Πελοπόννησο

To Top