ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας για αθίγγανους: Να σταματήσουν τα “χαϊδέματα” και να υπάρξει ισοτιμία στην αντιμετώπιση”

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, χθες Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, για ζητήματα που αφορούν στους αθιγγάνους, ο Δήμαρχος καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση που σημειώθηκε τελευταία κατά αστυνομικών και ζήτησε να σταματήσουν τα «χαϊδέματα» και να υπάρξει ισοτιμία στην αντιμετώπιση.

Τόνισε δε ότι “το πρόβλημα στον οικισμό του πρώην Πολυκλαδικού είναι πρόβλημα του Κράτους, αφού το Υπουργείο δε λαμβάνει μέτρα για την καταπατημένη από τους αθιγγάνους ιδιοκτησία του, ούτε παραχωρεί στο Δήμο – παρότι έχει ζητηθεί επανειλημμένα – το καταπατημένο οικόπεδο, για να κάνει ο Δήμος Καλαμάτας διοικητική αποβολή των αθιγγάνων”.

ΝΙΚΑΣ: ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ 120 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΕ ΜΠΙΡΜΠΙΤΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙΑ

“Ασφαλώς, πρέπει να υπάρξει επιτέλους προνοιακή πολιτική για την υποστήριξη των αθιγγάνων, με την αξιοποίηση των 120 στρεμμάτων στην Μπιρμπίτα και τη Μακαρία, που είναι γη των αθιγγάνων, καθώς και με την αξιοποίηση προγραμμάτων χρηματοδότησης δράσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Δήμος κάνει ό,τι μπορεί για τη στήριξη των αθιγγάνων, καταδικάζει όμως απερίφραστα κάθε αντικοινωνική συμπεριφορά που προέρχεται από μέλη αυτής της κοινότητας”.

Νίκας για αθίγγανους: Να σταματήσουν τα “χαϊδέματα” και να υπάρξει ισοτιμία στην αντιμετώπιση”
To Top