ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Nίκας: Αρμόδια η Κυβέρνηση για την εξεύρεση πόρων στα αντιπλημμυρικά έργα

Πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών, την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017, η τρίτη σύσκεψη για τα αντιπλημμυρικά του Δήμου Καλαμάτας, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα και αντιπροσωπείας της ΔΕΥΑΚ, του Διευθυντή της αρμόδιας ΕΥΔΕ του Υπουργείου Υποδομών, Γιάννη Καρνέση και του Γενικού Διευθυντή του «Μορέα», Γιώργου Συριανού.

Σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, η σχετική μελέτη που συντάσσει ο «Μορέας» βρίσκεται σε εξέλιξη και ανακοινώσεις θα γίνουν από την Κυβέρνηση, μετά από 2 ή 3 μήνες.

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος, η Κυβέρνηση είναι αρμόδια και για την εξεύρεση πόρων. Σκοπός είναι να προστατευθούν η Καλαμάτα και η περιοχή της για πάντα.

Η μελέτη αυτή «αγκαλιάζει» την περιοχή του Δήμου Καλαμάτας προς τα δυτικά (Νέδων, ΒΙΠΕ, Αεροδρόμιο, Βάλτος, Αρφαρά).

Μάλιστα ζητήθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, αναφορικά με σχετικές μελέτες και έργα, να υπάρξει συνέργεια με το μεγάλο έργο, το οποίο μελετάται.

Τα τρία έργα των 8.000.000 €, δηλαδή η διαχείριση των ομβρίων από τη Θουρία μέχρι το Νοσοκομείο και το Ασπρόχωμα, καθώς και από την Παναγίτσα μέχρι το Νέδοντα, εκτελούνται αφού λήφθηκαν υπόψη και δεδομένα της μελέτης, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Nίκας: Αρμόδια η Κυβέρνηση για την εξεύρεση πόρων στα αντιπλημμυρικά έργα
To Top