ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκας για αντιπλημμυρικό: “Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που πρέπει να τεθούν στην Κυβέρνηση-Δεν τρελάθηκαν όλοι ξαφνικά και θέτουν θέματα εξόχως σοβαρά”

ΝΙΚΑΣ: “ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΛΑΒΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ”

Τη θέση του για το αντιπλημμυρικό Καλαμάτας μετά την καταψήφιση του θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας με οριακή πλειοψηφία, εξέφρασε σήμερα ερωτηθείς ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Ο Παναγιώτης Νίκας επεσήμανε ακομα μια φορά τον γνωμοδοτικό ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου στο οποίο επίσης αναμένεται να έρθει το θέμα, υπογραμμίζοντας ότι η τελική απόφαση είναι της Κυβέρνησης, στην οποία όμως πρέπει να τεθούν υπόψη τα “εξόχως σοβαρά” θέματα και οι προβληματισμοί που τέθηκαν και στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, “ώστε να επιτευχθούν οι αναγκαίες συγκλίσεις για το προσδοκώμενο αποτέλεσμα που είναι η προστασία της περιοχής”, όπως είπε χαρακτηριστικά. Όπως διευκρίνισε “δεν υπάρχει απόλυτη προστασία όταν ο καιρός αγριεύει” και έφερε ως παράδειγμα Γερμανία, Γαλλία, Βόρεια Ιταλία, όπου αντιμετώπισαν σφοδρές πλημμύρες το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο όπως είπε πρέπει να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα ώστε να μην περάσουμε τα προσεχή 3-4 χρόνια “να τρωγόμαστε” ποιος έχει την ευθύνη και τι δεν έγινε. Τέλος δήλωσε ότι θα έρθει ο ίδιος σε επαφή με κυβερνητικούς παράγοντες ώστε να τεθούν υπόψη της Κυβέρνησης τα σοβαρά αυτά ζητήματα.

Διαβάστε και αυτό:

Βασιλόπουλος για αντιπλημμυρικά: Τα 6 σημεία-παρατηρήσεις προς το Υπουργείο-Φράγμα στην Αρτεμισία και οριοθέτηση Νέδοντα και ρεμάτων

To Top