ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Nίκας για 120 ΠΕΑ: Είναι πραγματικότητα ή λέγεται για να “χρυσωθεί” το χάπι;

ΝΙΚΑΣ:”ΜΗΝ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ…”

Επιφυλάξεις για τις κυβερνητικές εξαγγελίες περί αναβάθμισης της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος και τη μετεξέλιξή της σε Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων μαχητικών αεροσκαφών εξέφρασε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Ο δήμαρχος ανήγγειλε ότι σύντομα θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο ή με τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Βίτσα, ώστε “να κατανοήσω την αιτιολόγηση της απόφασης αυτής. Θα ήθελα να ακούσω τους λόγους της κατάργησης του Στρατοπέδου”, δήλωσε ο Παναγιώτης Νίκας.

Ο δήμαρχος επανέλαβε ότι ο δήμος δεν συντάσσει το δόγμα των Ενόπλων Δυνάμεων ούτε καταργεί στρατόπεδα, ωστόσο θα επιδιώξει συνάντηση, προκειμένου να του εξηγηθούν οι λόγοι κατάργησης του Στρατοπέδου Καλαμάτας και αναβάθμισης της 120 ΠΕΑ, ώστε και αυτός με τη σειρά του να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Δήλωσε εμμέσως για άλλη μια φορά υπέρμαχος της άποψης να αξιοποιηθεί ο χώρος του στρατοπέδου Καλαμάτας για στρατιωτικούς σκοπούς και δη από την 120 ΠΕΑ, ως χώρος υποδοχής όσων έρχονται, προκειμένου να εκπαιδευτούν.

“Αν πράγματι υλοποιηθεί αυτό το διεθνές πρόγραμμα που είναι πράγματι πολύ σπουδαίο, θα χρειαστεί χώρος, για την υποδοχή όλων αυτών των ανθρώπων. Οπότε μην τρέχουμε, για το τι θα κάνουμε με τα ιμάτια του Στρατοπέδου…Ας περιμένουμε λίγο.”

Επειδή έχουν ακουστεί πολλά και έχουν ειπωθεί πολλά το τελευταίο διάστημα για την κατάργηση του Στρατοπέδου, ο ίδιος εξήγησε ότι δικαιούται να έχει πολιτική άποψη για μια τέτοια εξέλιξη, αφήνοντας αιχμές για πολιτικές δηλώσεις που γίνονται για ήσσονος σημασίας θέματα. “Εδώ εκφράζουμε για ψύλλου πήδημα πολιτική άποψη, δεν θα εκφράσουμε για αυτό το γεγονός;” αναρωτήθηκε. “Δεν πρέπει να έχουμε άποψη για το αν πρέπει ή δεν πρέπει; Εδώ ακούγονται πολλά, για την υπογεννητικότητα, για τα σύνορα, για το ένα, για το άλλο…”

Ο Παναγιώτης Νίκας ως ρεαλιστής πολιτικός και όχι αιθεροβάμων γνωρίζει ότι οι αποφάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ειλημμένες και εντάσσονται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό ανασυγκρότησης των Ενόπλων Δυνάμεων και για τον λόγο αυτόν επιδιώκει όχι μια εκστρατεία επί ματαίω για την αλλαγή της απόφασης, όχι άναρθρες κραυγές και λεονταρισμούς, αλλά μια εξήγηση για τις αποφάσεις αυτές, ώστε να ενημερώσει τον Καλαματιανό λαό.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, έχει ήδη προχωρήσει πιο κάτω, σκέφτεται ήδη την επόμενη ημέρα που αφορά στον χώρο των 220 στρεμμάτων του Στρατοπέδου, που όπως έχει πει, βρίσκονται στο καλύτερο σημείο της πόλης, και την καλύτερη αξιοποίησή τους προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την επικαιροποίηση ανάλογου ψηφίσματος που είχε ληφθεί το 2015 και αφορούσε στην παραμονή του Στρατοπέδου, και ο δήμαρχος εξουσιοδοτήθηκε να έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για το θέμα.

Μαίρη Περδικέα

To Top