ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με λαμπρότητα και φέτος ο εορτασμός της Υπαπαντής

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ

Από σήμερα Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 αρχίζουν οι θρησκευτικές εορτές για το παμμεσσηνιακό προσκύνημα της Παναγίας «Υπαπαντής», οι οποίες τελούνται στο Μητροπολιτικό Ναό για τη δεσποτική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού (2 Φεβρουαρίου) και λήγουν έπειτα από 14 ημέρες, δηλαδή την 9η Φεβρουαρίου.

Απόψε στις 5.00 μ.μ. θα ψαλεί ο Εσπερινός, εν συνεχεία ο Παρακλητικός Κανών εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον και θα γίνει η ενθρόνισις της σεπτής και θαυματουργού Εικόνος της Θεομήτορος επί του Θρόνου της λιτανεύσεως Αυτής.

Η επιβλητική εκκλησία, σήμα κατατεθέν της Καλαμάτας, έχει ήδη φορέσει τα γιορτινά της και έχει γίνει κι ο απαραίτητος σημαιοστολισμός.
Στις ιερές Ακολουθίες θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος και θα ομιλήσει.
Καθ’ όλες τις παραπάνω ημέρες θα τελείται το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία (ώρα 07.00 – 09.00) και το βράδυ Εσπερινός και Παράκληση (ώρα 17.00 – 18.30).

Πολιτική εκπροσώπηση

Στην Καλαμάτα αναμένεται να βρεθεί την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, για να παραστεί στις εκδηλώσεις, όπως θα κάνει για άλλη μια χρονιά και ο Μεσσήνιος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος, καθώς κι ο τέως Πρωθυπουργός και Βουλευτής της ΝΔ Μεσσηνίας Αντώνης Σαμαράς.

Με λαμπρότητα και φέτος ο εορτασμός της Υπαπαντής
To Top