ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Nίκας: Ευεργετική για τους Δήμους η εξαγγελία των υπουργών

2 ΔΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ 5ΕΤΙΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

“Ως ευεργετική για τους Δήμους κρίνεται η εξαγγελία του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση σχετικά με τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης”, σημειώνεται σε ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας αναφορικά με όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου των δύο αρμόδιων υπουργών.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, οι Δήμοι θα μπορούν να δανειοδοτηθούν με ποσά που, μέσα σε μια πενταετία, θα φτάσουν τα 2 δισ. ευρώ, για την κατασκευή διαφόρων έργων.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας: “Το εντυπωσιακό του θέματος είναι ότι οι Δήμοι δε θα επιβαρυνθούν από την αποπληρωμή του δανείου, καθώς αυτό θα βαρύνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

ΕΡΓΑ ΑΜΕΣΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ

Για το ζήτημα αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο, σήμερα Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, όπου αποφασίσθηκε να προωθηθούν ως έργα άμεσης προτεραιότητας αυτά της αντιπλημμυρικής προστασίας και, γενικότερα, της διαχείρισης ομβρίων μέσα στην πόλη (π.χ. οδός Κανάρη, Νησάκι, αγωγός Φαρών – Ευριπίδου – Ακρίτα, οδός Αθηνών).
Επίσης, θα προωθηθούν έργα αναβάθμισης των κύριων δρόμων του αγροτικού οδικού δικτύου του Δήμου Καλαμάτας.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΝΙΚΑΣ -ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΧΑΡΙΤΣΗ ΚΑΙ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση “Εντός των ημερών, ο Δήμαρχος θα μεταβεί στην Αθήνα, για να συναντηθεί με τους Υπουργούς που εξήγγειλαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα”.

Nίκας: Ευεργετική για τους Δήμους η εξαγγελία των υπουργών
To Top