ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: “Η ΔΕΗ θα βάλει λουκέτο, εάν δεν ιδιωτικοποιηθεί”

Για την ιδιωτικοποίηση μονάδων της ΔΕΗ, κάθε παράταξη ανέλυσε τις ιδεολογικές της θέσεις. Από πλευράς εισήγησης τονίσθηκαν ιδιαίτερα τα προβλήματα που έχει η επιχείρηση, η ανάγκη υποστήριξης από πλευράς του Δήμου και, κυρίως, η ανάγκη υποστήριξης των εργαζομένων.
Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας εξέφρασε τη συμφωνία του με την ιδιωτικοποίηση μονάδων της ΔΕΗ, εκτιμώντας ότι αυτό είναι μονόδρομος, καθώς και ότι εάν αυτό δε συμβεί η ΔΕΗ θα βάλει λουκέτο.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, “για την κατάντια της ΔΕΗ, υπάρχουν πολλές αιτίες που δεν είναι του παρόντος να αναλυθούν, αλλά η ιδιωτικοποίηση δεν είναι μέτρο, το οποίο πρέπει να μας φοβίζει, εξετάζοντας και τα αντίστοιχα παραδείγματα με τον ΟΤΕ, τον ΟΣΕ, το λιμάνι του Πειραιά“.

Τελικά, ψηφίσθηκε η πρόταση, η οποία κατατέθηκε από το Δημοτικό Σύμβουλο της μειοψηφίας κ. Γεωργακίλα, με την οποία εκφράζεται η αλληλεγγύη του Δήμου Καλαμάτας προς το Δήμο Μεγαλόπολης και τους εργαζομένους και συγκροτείται επιτροπή αποτελούμενη από τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Βεργόπουλο, Ντίντα και Γεωργακίλα, η οποία θα παρακολουθεί το θέμα και θα ενημερώνει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο.

To Top