Μεσσηνιακή Κουζίνα

Ανεπανάληπτο Χριστουγεννιάτικο γαλακτομπούρεκο από το “Εργαστήρι”

Oι γλυκές μυρωδιές του σιροπιού και της κανέλας είχαν από νωρίς το πρωί απλωθεί σε όλη τη γειτονιά γύρω από την οδό Μακεδονίας. Το “Εργαστήρι” του Παύλου Χριστόπουλου ήδη από τα ξημερώματα είχε ανοίξει τις πόρτες του, ενώ το πρώτο ζεστό και ζουμερό γαλακτομπούρεκο των Χριστουγέννων φρεσκοψημένο έβγαινε από το φούρνο και “έσβηνε” με υπέροχο σιρόπι.

Ο κ.Πέτρος με εμπειρία 40 χρόνων έφτιαχνε από νωρίς το σπιτικό γαλακτομπούρεκο με την απίστευτα βελούδινη κρέμα του και ετοίμαζε τα πρώτα ταψιά-παραγγελίες από πελάτες που θα απολάμβαναν στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι τους ως επιδόρπιο το παραδοσιακό και φημισμένο γλυκό. Το MessiniaLIVE βρέθηκε νωρίς το πρωί στο “Εργαστήρι” του Παύλου Χριστόπουλου στην οδό Μακεδονίας, με τον κ. Πέτρο να μας μυεί στα μυστικά του καλού γαλακτομπούρεκου, στο σωστό φύλλο, στα αγνά υλικά της κρέμας, στο ακριβές ψήσιμο και στο τελικό σιρόπιασμα. Όλα παίζουν το ρόλο τους για να είναι το αποτέλεσμα άριστο και αξέχαστο σε όσους το δοκιμάσουν. Ακόμα και μικρές λεπτομέρειες στη διαδικασία είναι που κάνουν τη διαφορά.

Ένα παραδοσιακό γλυκό παντός καιρού και για κάθε εποχή που είναι συνυφασμένο με γιορτές και ευχάριστα γεγονότα.
Ένα γαλακτομπούρεκο πραγματικά πεντανόστιμο, που κάνει τη διαφορά, αφού τόσο τα αγνά του υλικά όσο και το μεράκι της προετοιμασίας είναι που του δίνουν την ανεπανάληπτη νοστιμιά του, θυμίζοντας πολύ το μαμαδίστικο γαλακτομπούρεκο, μακριά από τυποποιημένα και βιομηχανοποιημένα γλυκά, και μας ξυπνά γλυκές αναμνήσεις από γιορτές στο σπίτι με αγαπημένα πρόσωπα.

Μ.Π.

To Top