ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: Αποδοτική η επίσκεψη Κουρουμπλή – Λύνονται θέματα δεκαετίας

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας αμέσως μετά τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Kουρουμπλή, έξω από το Λιμεναρχείο, δήλωσε στους δημοσιογράφους: “Θέλω να ευχαριστήσω και να καλωσορίσω τον Υπουργό να τονίσω ότι η επίσκεψή του ήταν απολύτως αποδοτική, βάλαμε σε γραμμή υλοποίησης αιτήματα τα οποία είχαμε για πολλά χρόνια για την περιοχή της δυτικής Καλαμάτας, το ζήτημα των 47 στρεμμάτων παλεύουμε στο δήμο πάνω από 10 χρόνια. Είναι μία περιοχή που θα δώσει ανάσα στον κόσμο και θα βοηθήσει και για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Τον ευχαριστώ επίσης για το νέο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο μπαίνει για το λιμάνι, που θα λύσει πάρα πολλά προβλήματα. Ξέραμε ότι έπρεπε να πάρουμε πολλές αδειοδοτήσεις ακόμα και να βάλουμε σηματοδότηση του ΚΟΚ ή να κάνουμε ένα απλό τοιχάκι!

Τώρα μπορούμε συντομότερα να κάνουμε έργα τα οποία θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του λιμανιού.
Ευχαριστώ για τις ταχύτατες διαδικασίες με τις οποίες μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε πιο γρήγορα το πάρκο στο “Πανελλήνιο” το οποίο θα χρηματοδοτηθεί με χορηγία από συμπατριώτη μας από το εξωτερικό και δεν θα στοιχίσει ούτε ένα ευρώ στο δημόσιο προϋπολογισμό ή στο δημοτικό προϋπολογισμό.
Τέλος συμφωνώ απολύτως με τον κύριο Υπουργό ότι πρέπει να έχουμε αξιοπρεπή στέγαση του λιμεναρχείου μας. Αν ήταν εύκολο να πάει στην πάνω Καλαμάτα εμείς θα δίναμε ένα κτίριο, αλλά πρέπει να λειτουργήσει εδώ στο λιμάνι. Εχουμε τα χρήματα για να προχωρήσουμε γρήγορα για την ανακατασκευή αυτή του κτιρίου που μετράει 120 χρόνια.
Και ολοκλήρωσε λέγοντας: “Κύριε Υπουργέ κινηθήκατε και πέρα από το πλαίσιό σας. Ηρθατε ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, βοηθήσατε για την επίλυση θεμάτων εδώ, ειλικρινά σας ευχαριστούμε και για τη βοήθεια την οποία μας δίνεται και στο υπουργείο. Εύχομαι με όλη μου την καρδιά και στον Υπουργό και στον γενικό γραμματέα τον κ. Λαμπρίδη και στο Λιμενικό Σώμα, το οποίο μάχεται αυτή τη στιγμή στην Ανατολική περιοχή της Ελλάδος τα καλύτερα για την προστασία του τόπου μας, την προστασία της γης και της θάλασσας των Ελλήνων”.

To Top