ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκας: “70.000.000 ευρώ θα κοστίσει η αναβάθμιση του Λιμανιού-Δεν τα έχει το Δημόσιο”

Για τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και όσα συζητήθηκαν μίλησε στο MessiniaLIVE ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικά σε όσα τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης με το φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, για το οποίο θα υπογραφεί η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία στις 15 Φεβρουαρίου όπως εκτιμά ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. Επίσης αναλύθηκαν τα έργα που προβλέπονται να γίνουν για την πόλη της Καλαμάτας από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, όπως το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας για τα άτομα με Αλτσχάιμερ που θα στεγαστεί στην οδό Θουκυδίδου 2, στο κτήριο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το Κέντρο Διημέρευσης για ΑμεΑ στο Ανατολικό Κέντρο της πόλης, την ανάπλαση της Ναυαρίνου, της Πλαστήρα, της 23ης Μαρτίου, τη διάνοιξη της Βουλγαροκτόνου, τη Θερμοκοιτίδα Νεανικής Επιχειρηματικότητας που θα γίνει στο κέντρο της πόλης σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας κ.α.

Νίκας: “Το πρώτο εξάμηνο του έτους θα έχουν δημοπρατηθεί τα έργα”

Όπως μας δήλωσε ο δήμαρχος αποφασίστηκε η συντόμευση των διαδικασιών, για να αρχίσουν το συντομότερο δυνατό να υλοποιούνται οι παραπάνω σχεδιασμοί. Μάλιστα ο ίδιος εκτιμά ότι στο πρώτο εξάμηνο του έτους θα έχουν δημοπρατηθεί τα έργα αυτά ή τουλάχιστον θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες δημοπράτησής τους.

Τέλος, ο Παναγιώτης Νίκας αναφέρθηκε στην επικείμενη συνάντησή του με τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ, Νίκο Μαντζιούφα για το Λιμάνι Καλαμάτας, που έρχεται ως συνέχεια της συνάντησής του την προηγούμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με τον υφυπουργό, Στέργιο Πιτσιόρλα. “Απαιτούνται 70.000.000 ευρώ για την αναβάθμιση του λιμανιού της Καλαμάτας”, δήλωσε ο δήμαρχος, εκτιμώντας πως το Δημόσιο δεν έχει τα χρήματα αυτά και πως η λύση για ΣΔΙΤ πρέπει να ληφθεί υπ’όψει.

“Για το λιμάνι απαιτούνται δίκτυα ηλεκτροδότησης, υδροδότησης, εκβαθύνσεις, ανακατασκευές μόλων. Αυτά είναι χρήματα αρκετά, που δεν τα έχει το Δημόσιο”

Ο δήμαρχος για άλλη μια φορά δήλωσε υπέρμαχος των ΣΔΙΤ, και της αξιοποίησης του λιμανιού ως τουριστικό λιμάνι για πολυτελή σκάφη, γιοτ και mega yacht, προκειμένου όπως δήλωσε να ενδυναμώσει το λιμάνι της Καλαμάτας και να ενισχυθεί η οικονομική ζωή στην παραλιακή ζώνη.

To Top