Παιδί

Nέος Παιδικός Σταθμός στη Μεγάλου Αλεξάνδρου

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η μελέτη σχετικά με την ανέγερση Παιδικού Σταθμού Καλαμάτας επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, και ταυτόχρονα εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ “Πελοπόννησος 2014-2020”

Η ανέγερση του Παιδικού Σταθμού θα γίνει σε κρατικό οικόπεδο. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλαμάτας, πρόκειται για μία περιοχή που αναπτύσσεται και συγκεντρώνει πληθυσμό, με αποτέλεσμα να είναι μεγάλες οι ανάγκες.
Πρόπερσι ολοκληρώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου Νηπιαγωγείου, του 3ου, που ήδη λειτουργεί στην ίδια οδό και απέναντι από αυτό, προς βορράν, υπάρχει προγραμματισμός για την κατασκευή του Παιδικού Σταθμού. Αυτός θα ανεγερθεί σε οικόπεδο εμβαδού 730,90 τ.μ. επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου και Σοφοκλέους. Το κτήριο θα είναι ισόγειο, επιφανείας 292,15 τ.μ., με μία κύρια είσοδο επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου και μία βοηθητική στη βόρεια αυλή του Σταθμού.

Ο νέος Παιδικός Σταθμός θα περιλαμβάνει χώρους υποδοχής και διοίκησης, χώρους νηπίων με τρεις αίθουσες και χώρους βοηθητικών υπηρεσιών.Προβλέπεται να μπορεί να φιλοξενεί 72 νήπια.

Η κύρια αυλή τοποθετείται στη νότια πλευρά του οικοπέδου, ενώ στη βόρεια πλευρά θα διαμορφωθεί στεγασμένος χώρος για τη δημιουργία σκιασμένου χώρου και στάσης παιχνιδιού.
Στην κύρια αυλή θα δημιουργηθεί και παιδική χαρά.

Nέος Παιδικός Σταθμός στη Μεγάλου Αλεξάνδρου
To Top