ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεκρός από ανακοπή στο εργοστάσιό του στο Κρυονέρι ο Κωνσταντίνος Μίχαλος

Έχασε τη ζωή του στο εργοστάσιό του από ανακοπή ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ πέθανε ανακοπή καρδιάς στο εργοστάσιό του στο Κρυονέρι. Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, ο Κωνσταντίνος Μίχαλος εντοπίστηκε νεκρός από τη σύζυγό του στο γραφείο του στο Κρυονέρι και διακομίσθηκε στο ΚΑΤ. Οταν εντοπίστηκε ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, δεν είχε τις αισθήσεις του και γι’ αυτό μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΚΑΤ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στον Κωνσταντίνο Μίχαλο έγινε προσπάθεια ανάνηψης αλλά δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πυροσβέστες και στους εθελοντές που δίνουν έναν άνισο αγώνα με την πύρινη λαίλαπα! Μακάρι οι ζημιές να περιοριστούν μόνο σε υλικές και να μην έχουμε απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και σε ζωάκια. Υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες και πολλά λάθη και θα πρέπει επιτέλους σε αυτή τη χώρα να υπάρξει ανάληψη ευθύνης με συγκεκριμένες συνέπειες! Δεν νοείται και αυτή η καταστροφή να περάσει έτσι!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η τελευταία ανάρτηση που έκανε χτες το απόγευμα

Χτες είχε βρεθεί και στην μεγάλη πυρκαγιά

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΒΕΑ

Τσίπρας: “Πριν από λίγες ώρες ήμασταν μαζί στο μέτωπο της φωτιάς στο Κρυονέρι”

H είδηση του θανάτου του Κωνσταντίνου Μίχαλου, προέδρου του ΕΒΕΑ, έχει συγκλονίσει και τον πολιτικό κόσμο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο twitter, εξέφρασε τα συλληπητήριά του, ενώ δημοσίευσε φωτογραφία από την συνάντηση που είχε με τον Κωνσταντίνο Μίχαλο, στη φωτιά στο Κρυονέρι. «Συγκλονισμένος από την είδηση της απώλειας του Κωνσταντίνου Μίχαλου. Πριν από λίγες ώρες ήμασταν μαζί στο μέτωπο της φωτιάς στο Κρυονέρι» έγραψε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Συλληπητηρια και κουράγιο στους οικείους του».

Συγκλονισμένος από την είδηση της απώλειας του Κωνσταντίνου Μίχαλου.
Πριν από λίγες ώρες ήμασταν μαζί στο μέτωπο της φωτιάς στο Κρυονέρι.
Συλλυπητήρια και κουράγιο στους οικείους του”.

ΧΑΡΙΤΣΗΣ: “Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ”

Δήλωση του Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Χαρίτση, για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μίχαλου

Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα τον αιφνίδιο θάνατο του προέδρου του Επαγγελματικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών, Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Η απώλεια είναι μεγάλη και δυσαναπλήρωτη. Για τον επιχειρηματικό και επιμελητηριακό κόσμο, αλλά και συνολικά για τα δημόσια πράγματα στη χώρα μας. Θα λείψει η ευγένεια, η κατάρτισή του, η διορατικότητα και η ικανότητά του να συνομιλεί με όλους και να συνθέτει. Εργάστηκε με προσήλωση για τον στόχο ισχυρών ελληνικών επιχειρήσεων σε μια ισχυρή ελληνική οικονομία τόσο ως επιχειρηματίας όσο και ως επιμελητηριακός παράγοντας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συνεργάτες του”.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Συγκλονισμένοι από την αναπάντεχη είδηση της πρόωρης απώλειας του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνου Μίχαλου εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας.

Η συμβολή του στην προώθηση και τον εκσυγχρονισμό θεμάτων και διαδικασιών που άπτονται στην επιχειρηματική κοινότητα υπήρξε καθοριστική, μέσω των καίριων θέσεων όπου υπηρέτησε, αλλά κυρίως ως επικεφαλής των Επιμελητηρίων της Χώρας από το 2012 μέχρι σήμερα.

Τίμησε με τη παρουσία και τη δράση του το Θεσμό και την επιχειρηματικότητα ιδιαιτέρως αυτά τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης, αλλά και της πανδημικής κρίσης που βιώνουμε ακόμα και «έφυγε» στην ώρα του καθήκοντος.

Η προσωπικότητα, οι αρχές, το όραμα και κυρίαρχα η αγωνιστικότητα και η πολυδιάστατη δράση του, αποτελούν φάρο για όλους εμάς που πρεσβεύουμε μία ανεξάρτητη και παρεμβατική επιμελητηριακή κοινότητα. Τον αποχαιρετούμε με συγκίνηση, αναγνωρίζοντας ότι η προσφορά του δεν πρόκειται να λησμονηθεί.  

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους του”.

 

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος γεννήθηκε το 1960 και σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Essex της Μ. Βρετανίας, ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics & Political Science σε θέματα οικονομικών εφαρμογών.

Είναι Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, και, από το 1988, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της βιομηχανικής – εξαγωγικής εταιρείας SWAN Α.Ε. που εδρεύει στο Κρυονέρι Αττικής.

Από το 1993 ως το 2005 ήταν εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΑ.

Το 1998 – 2002 ήταν Οικονομικός Επόπτης του ΕΒΕΑ.

Το 2002 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του Αραβοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και το 2004 αντιπρόεδρός του, ενώ το 2003 εξελέγη πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βορείου Αττικής.

Το 2004 – 2005 διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Το 2005 – 2006 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών.

Το 2007 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ.

Το 2008 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ.

Τον Δεκέμβριο 2011 επανεξελέγη για 4 έτη πρόεδρος ΕΒΕΑ και τον Μάρτιο 2012 εξελέγη πρόεδρος της ΚΕΕΕ (Kεντρική Ένωση Επιμελητηριων Ελλάδος).

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” από τον Νοέμβριο 2012 έως το Μάϊο 2015, καθώς και μέλος του Δ.Σ. “Αστήρ Παλλάς Ξενοδοχειακή Α.Ε.” από τον Ιούνιο 2012 έως τον Ιούλιο 2017. Το 2013 συνίδρυσε την Μίχαλος Κωνσταντίνος & Σια Ι.Κ.Ε. (M Trading Group) της οποίας αποτελεί συνδιαχειριστής της.

Ήταν πατέρας 4 παιδιών…

πληροφορίες και από:reader.gr

 

Νεκρός από ανακοπή στο εργοστάσιό του στο Κρυονέρι ο Κωνσταντίνος Μίχαλος
To Top