ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Nέες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του ΝΟΚ

ΝΙΚΑΣ: “Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ”

Στα σχέδια του Δήμου Καλαμάτας είναι η ανάπλαση και η αξιοποίηση του χώρου του προλιμένα, όπου σήμερα βρίσκονται οι ναυταθλητικές εγκαταστάσεις του ΝΟΚ και του “Αίολου”. Άλλωστε ο χώρος αυτός έχει ενταχθεί και στο master plan του λιμανιού της Καλαμάτας για ανάπλαση.
Στον χώρο αυτόν έκτασης περίπου 4 στρεμμάτων θα φτιαχτούν νέες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις σύμφωνα και με όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση που είχαν χθες βράδυ στο ιστορικό δημαρχείο Καλαμάτας ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας με τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του ΝΟΚ.

Οι νέες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις θα χρηματοδοτηθούν μέσω της διαδικασίας ΣΔΙΤ και θα καταλαμβάνουν έκταση περίπου 4 στρεμμάτων, στη χερσαία ζώνη και στο σημείο όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις, στις οποίες στεγάζονται ο ΝΟΚ και ο «Αίολος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους εκπροσώπους του ΝΟΚ ότι ο σεβασμός στην ιστορία και την παρουσία του ΝΟΚ είναι δεδομένος, καθώς και ότι με την ολοκλήρωση της κατασκευής των νέων ναυταθλητικών εγκαταστάσεων θα γίνει παραχώρηση κατά χρήση.
Ο ΝΟΚ και τα άλλα ναυταθλητικά σωματεία μόνο ωφέλεια μπορεί να έχουν από τις νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας.

“Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο προλιμένας, με τις αυθαιρεσίες και την προχειρότητα των εγκαταστάσεων, είναι προσβλητική για την πόλη, δεδομένου ότι πρόκειται για την πλέον τουριστική περιοχή της Καλαμάτας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Επισημαίνεται ότι στο συγκεκριμένο χώρο προβλέπονται ναυταθλητικές εγκαταστάσεις από το master plan λιμένα Καλαμάτας.

Διάβασε και αυτό:

Ξεκινά η ανάπλαση νοτιοανατολικά του “Πανελληνίου”

Nέες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του ΝΟΚ
To Top