ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέες κατολισθήσεις από Αρτεμισία προς Λαδά-Έκλεισε ο δρόμος-Κινδυνεύει σπίτι!

ΜΠΑΚΑΣ: “ΤΑΫΓΕΤΟΣ SOS – Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ!”

SOS εκπέμπει ο Ταϋγετος. Οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις επιδείνωσαν το φαινόμενο με αποτέλεσμα να προκληθούν νέες καθιζήσεις και κατολισθήσεις σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στα ορεινά χωριά του Ταϋγέτου. “Καταρρέει ο Ταϋγετος, αυτό που συμβαίνει είναι πρωτοφανές, εγώ κάνω το σταυρό μου”, μας δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Συντήρησης και Υποδομών, Γιάννης Μπάκας, μιλώντας στο MessiniaLive.  “Απαιτείται να παρέμβουν ειδικοί επιστήμονες για το φαινόμενο”.

Οι καθιζήσεις έχουν γίνει στο 27 χιλιόμετρο σε τρία σημεία, μπήκαν  προειδοποιητικοί κώνοι και σήμανση, καθώς το ένα ρεύμα κυκλοφορίας είναι κλειστό.

Κλειστή η παλιά Ε.Ο. Καλαμάτας-Σπάρτης

Καθίζηση του δρόμου στην παλιά Ε.Ο. Καλαμάτας-Σπάρτης λίγο πιο πάνω από την Αρτεμισία- Το ίδιο συμβαίνει σε τρία ακόμα σημεία του δρόμου!

Kατολίσθηση στην Αρτεμισία- “Στον αέρα” παρακείμενο σπίτι!-Τη Δευτέρα φτάνει στην περιοχή η ομάδα του ΙΓΜΕ

“Καταρρέει η Ε.Ο Καλαμάτας-Σπάρτης, ενώ έκλεισε λόγω πολλαπλών καθιζήσεων και η διαδρομή από Αρτεμισία προς Λαδά!” δηλώνει ο αντιδήμαρχος Συντήρησης και Υποδομών, Γιάννης Μπάκας.
“Σήμερα το πρωί μεταβήκαμε επί τόπου με τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μιχάλη Αντωνόπουλο  και τον πολιτικό μηχανικό του Δήμου Καλαμάτας Βασίλη Χρονόπουλο για να αποκλείσουμε τους δρόμους με κώνους σήμανσης και απαγορευτικές κορδέλες. Έχουν ενεργοποιηθεί οι πηγές κάτω από τα σημεία των καθιζήσεων και τρέχουν νερά”.

Να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Αστυνομίας [18.30], η παλιά Ε.Ο.Καλαμάτας-Σπάρτης απαιτεί αντιολισθητικές αλυσίδες από το 28 χιλιόμετρο μέχρι το 40ο χλμ λόγω νέας χιονόπτωσης.

Ωστόσο, στο 41χιλιόμετρο, που υπάγεται στην ΠΕ Λακωνίας έχει γίνει κατολίσθηση και πλέον ο δρόμος είναι αδιάβατος. Αύριο αναμένεται να καθαριστεί και να απομακρυνθούν οι όγκοι χώματος από το οδόστρωμα.

 

Νέες κατολισθήσεις από Αρτεμισία προς Λαδά-Έκλεισε ο δρόμος-Κινδυνεύει σπίτι!
To Top