ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Nέδουσα: Ο πρώτος ναός στη Μεσσηνία αφιερωμένος στον Άγιο Παϊσιο

Έγιναν τα θυρανοίξια του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη στη Νέδουσα

Πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου στη γραφική Νέδουσα από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο παρουσία πλήθους πιστών.
Ο ναός κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση των πιστών του χωριού και ολοκληρώθηκε χάρη στις ενέργειες του δραστήριου ιερέα της Νέδουσας π.Βασίλη Βεργινάδη

Αξίζει να σημειωθεί ότο ο ναός αυτός είναι ο πρώτος στη Μεσσηνία που είναι αφιερωμένος στον Αγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη.

Ο π Βασίλης Βεργινάδης, άξιος ρασοφόρος

“Φτιάχτηκε μέσα σε 3 μήνες”

Ο εφημέριος της Νέδουσας π. Βασίλειος Βεργινάδης, τόνισε: «Η εκκλησία αυτή προς τιμή του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου θεμελιώθηκε σε δύσκολους καιρούς κρίσης. Κρίσεις πάντοτε υπήρχαν σ’ αυτόν τον τόπο. Οι Ελληνες όμως με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας τις ξεπερνούσαν και μας άφησαν μνημεία και τόπους προσευχής σπουδαία. Το εκκλησάκι αυτό είναι ένας πέτρινος, απλός, λιτός ναός όπως αρμόζει σε μια τέτοια ταπεινή και άγια προσωπικότητα της Ορθοδοξίας όπως ο Αγιος Παΐσιος. Είναι επίσης σπουδαίο το ότι θεμελιώθηκε συγκεκριμένα στις 30 Μαρτίου του 2017 και ολοκληρώθηκε μέσα σε λιγότερο από 3 μήνες. Πρέπει πρώτα να μιλάμε για θαύμα του αγίου και ύστερα για έργο αγάπης των ανθρώπων και προσφοράς των περισσοτέρων κατοίκων του χωριού, αλλά και πολλών φίλων ευσεβών χριστιανών, οι οποίοι πρόσφεραν ό,τι μπορούσαν από το υστέρημά τους για την ανέγερσή του».

Μετά την τελετή ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με ντόπιους μουσικούς

Την ερχόμενη Τρίτη 11 Ιουλίου, παραμονή της εορτής του Αγίου, θα γίνει εσπερινός με αρτοκλασία και την επομένη, την Τετάρτη 12/7 το πρωί Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

Nέδουσα: Ο πρώτος ναός στη Μεσσηνία αφιερωμένος στον Άγιο Παϊσιο
To Top