Υγεία

Εντός του 2017 οι Τοπικές Μονάδες Υγείας

Τη λειτουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας το αμέσως επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, κατά τη διάρκεια ημερίδας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που έγινε στο Ηράκλειο Κρήτης.

Οι νέες δομές, που στοχεύουν στην καθολική και δωρεάν υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, θα λειτουργήσουν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2017, ενώ για τη στελέχωσή τους θα γίνουν 3.000 προσλήψεις, 1300 γιατρών και 1700 άλλων κλάδων εργαζομένων.

Από την ομιλία στη Κρήτη

Ο κ. Ξανθός έστειλε για μια ακόμα φορά το μήνυμα ότι η πρωτοβάθμια περίθαλψη αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και της κυβέρνησης, σημειώνοντας: «Έχουμε συμφωνήσει με τους θεσμούς και μέχρι τις 5 Αυγούστου θα νομοθετήσουμε για τις πρωτοβάθμιες Τοπικές Μονάδες Υγείας».

Σύμφωνα με τον ίδιο έχουν βρεθεί οι απαραίτητοι πόροι από ευρωπαϊκά κονδύλια, ενώ η χρηματοδότηση των Τοπικών Μονάδων Υγείας έχει εξασφαλιστεί για τέσσερα χρόνια.
«Στις πολιτικές δημόσιας υγείας εφαρμόζεται ένα άλλο νέο μοντέλο, δεν πρόκειται για μίζερη διαχείριση. Και προφανώς δεν είναι ιδιωτικοποίηση, όπως πολλοί αναιτιολόγητα υποστηρίζουν», είπε.

Εντός του 2017 οι Τοπικές Μονάδες Υγείας
To Top