ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα προβλήματα στον Ταϋγετο από τις χθεσινές βροχοπτώσεις

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ ΣΕ ΚΟΛΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΑΛΑΓΟΝΙΑ

Όσο περνούν οι μέρες επιβαρύνεται η κατάσταση στα ορεινά χωριά Ταϋγέτου από τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις. Ήδη νέα προβλήματα προκλήθηκαν μετά τη χθεσινοβραδυνή κακοκαιρία.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΥΡΙΟ Ο ΝΙΚΑΣ- ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

“Με τη βροχόπτωση το βράδυ χθες, Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019, επιβαρύνθηκε το οδικό δίκτυο στις ορεινές περιοχές του Δήμου Καλαμάτας και, ιδίως, στην περιοχή των χωριών της Αλαγονίας.

Σήμερα αναφέρθηκε ότι ο δρόμος προς Αλαγονία μέσω Αγροκηπίου παρουσίαζε κατολίσθηση και καθίζηση, χωρίς όμως να έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Οι δρόμοι του Ελαιοχωρίου επιβαρύνθηκαν από τις χθεσινές βροχές και η οδός από Αγία Παρασκευή προς Γιαννιτσάνικα (πρώην σκουπιδότοπος) είχε κλείσει από χώματα που έπεσαν.
Στη Νέδουσα, κοντά στο Εκκλησάκι του Αγίου Παϊσίου, είχε φράξει γεφύρι από κορμούς δέντρων.
Για την αντιμετώπιση των ανωτέρω προβλημάτων, δρομολογήθηκαν από το Δήμο Καλαμάτας παρεμβάσεις μέσω της εγκατεστημένης εργολαβίας ύψους 60.000 €.
Σημειώνεται, τέλος, ότι μετά τη νέα βροχόπτωση παρουσιάσθηκαν στην ΤΚ Αλαγονίας προβλήματα αστάθειας σε κολώνες μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και ειδοποιήθηκε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Στο μεταξύ, σήμερα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Καλαμάτας με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Ταφύλλη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Παναγιώτης Νίκας του ζήτησε να κηρυχθεί ολόκληρος ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των σοβαρών προβλημάτων από την πρόσφατη κακοκαιρία στις ορεινές περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Αρφαρών και Θουρίας, αλλά και σε πεδινές περιοχές, πέραν εκείνων της περιοχής Αλαγονίας.

Γι’ αυτά τα θέματα ο Δήμαρχος θα μεταβεί αύριο στην Αθήνα , όπου θα έχει συναντήσεις.

Χθες κατά τις 11:00 το πρωί, λόγω κατολίσθησης, συστάδα δένδρων απέκλεισε το δρόμο από Πηγές προς Αλαγονία και την κυκλοφορία αποκατέστησε ο Πρόεδρος της Αλαγονίας, Τάσος Ροβολής

Πάντως, σύμφωνα με τον Δήμο Καλαμάτας, εξομαλύνεται σιγά-σιγά η κατάσταση στα χωριά της περιοχής Αλαγονίας. Ο εθνικός δρόμος αρχίζει να λειτουργεί και σε μερικές ημέρες θα λειτουργήσει και ο κεντρικός δημοτικός δρόμος προς Αλαγονία, που έχει καταρρεύσει σε κάποια σημεία.

Συρματοκιβώτια θα τοποθετηθούν άμεσα. Ωστόσο, φαίνεται ότι θα πάρει καιρό η αποκατάσταση του δρόμου από Αλαγονία προς Νέδουσα, όπου υπάρχουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα. Δεν υπήρξε χωριό, πάντως, που να ήταν ή να είναι αποκλεισμένο, όπως επισημαίνεται από τον Δήμο Καλαμάτας.

Διαβάστε και αυτά:

2.950.000 ευρώ οι ζημιές σε αγροτικούς δρόμους και καλλιέργειες στον Δήμο Καλαμάτας

Τρία σπίτια ακατάλληλα για κατοίκηση στην Αλαγονία- Τι έδειξε η αυτοψία των μηχανικών της ΔΑΕΦΚ

Νέα προβλήματα στον Ταϋγετο από τις χθεσινές βροχοπτώσεις
To Top