ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα χωριά της Αλαγονίας σήμερα ο Αλέξης Χαρίτσης

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΫΓΕΤΟ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Στα χωριά της Αλαγονίας θα βρίσκεται σήμερα 1η Απριλίου, στις 12.00 το μεσημέρι ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης. Η περιοχή που επλήγη σφοδρά από την κακοκαιρία με αποτέλεσμα τις σοβαρές ζημιές από τις κατολισθήσεις και τις καθιζήσεις, τόσο σε τμήματα της παλαιάς εθνικής οδού Καλαμάτας-Σπάρτης, όσο και στο εσωτερικό οδικό δίκτυο που ενώνει τα χωριά μεταξύ τους, δοκιμάζεται ακόμα.

Ο υπουργός Εσωτερικών θα περιοδεύσει στα χωριά και θα δει ιδίοις όμμασι τις ζημιές, αλλά και τις εργολαβίες που είναι σε εξέλιξη από τον Δήμο Καλαμάτας, προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν συντομότερα η πρόσβαση στα χωριά και στο οδικό δίκτυο.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο υπουργός Εσωτερικών πέρυσι από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης είχε εγκρίνει συνολικά 6.000.000 ευρώ, τα 3.000.000 για τον Δήμο Καλαμάτας και την αποκατάσταση των ζημιών που είχε προκαλέσει η θεομηνία της 7ης Σεπτεμβρίου του 2016, στην περιοχή του Ταϋγέτου, και τα άλλα 3.000.000 για ενίσχυση και έργα αντιστήριξης και αναβάθμισης της παλαιάς Εθνικής Οδού Καλαμάτας-Σπάρτης με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Δυστυχώς ένα χρόνο μετά, η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή πρόλαβε τους φορείς, και επιδείνωσε το πρόβλημα…

Μαίρη Περδικέα

Στα χωριά της Αλαγονίας σήμερα ο Αλέξης Χαρίτσης
To Top