ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα καταγγελία για τα σχολικά ημερολόγια- απάτη

ΓΙΑ “ΕΤΑΙΡΕΙΑ” ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

Νέα καταγγελία έφτασε στο MessiniaLIVE με αφορμή την αποκάλυψη νεαρών που εξαπατούν πολίτες της Καλαμάτας, παριστάνοντας τους μαθητές, οι οποίοι συγκεντρώνουν χρήματα για την πενταήμερη εκδρομή τους.

Μεσσήνια φοιτήτρια, που σπουδάζει στην Αθήνα, αναφέρει ένα περιστατικό, όπως το βίωσε η ίδια, που όμως δίνει άλλη σοβαρότερη διάσταση στην απάτη, που πλέον φαίνεται να έχει οργανωμένη μορφή.

Συγκεκριμένα, η φοιτήτρια αναφέρει, ότι πρόσφατα εταιρεία στην Αθήνα με αγγελία εύρεσης εργασίας αναζητούσε νέα παιδιά έως 23 ετών, για να εργαστούν σε αυτή. Πηγαίνοντας η κοπέλα, να εκδηλώσει ενδιαφέρον, διαπίστωσε ότι θα πωλούσαν σχολικά ημερολόγια έναντι 7 ευρώ και για να γίνονται πειστικοί θα δήλωναν μαθητές Λυκείου, και ότι τα χρήματα θα πήγαιναν για να καλυφθούν τα έξοδα εκδρομής τους στα Χανιά. Γνωστή της μάλιστα της δήλωσε ότι βγάζει ακόμα και 1.000 ευρώ το μήνα από αυτό! Η κοπέλα τελικά εγκατέλειψε το εγχείρημα όταν αντιλήφθηκε την απάτη που γινόταν σε βάρος του κόσμου.

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

“Πριν λίγους μήνες είδα στην περιοχή που μένω στην Αθήνα μια αγγελία από διαφημιστική που ζητάει φοιτητές μέχρι 23 ετών για προώθηση προϊόντων με καλή αμοιβή. Πήγα στο γραφείο και με ενημέρωσαν ότι θα είναι προώθηση ημερολογίων κλπ με 7 ευρώ το κομμάτι.. Και ξεκίνησα ανυποψίαστη με μια άλλη κοπέλα που δουλεύει χρόνια σ’ αυτή την “εταιρεία” για να πάμε σε μια περιοχή να πουλήσουμε ημερολόγια και της είπα ότι αποκλείεται κάποιος να δώσει 7€ για ένα ημερολόγιο. Και μου είπε “θα λες ότι είμαστε μαθήτριες 3ης Λυκείου και πουλάμε ημερολόγια για την 5ημερη μας στα Χανιά και ότι βοηθάμε άλλους 12 μαθητές, που έχουν οικονομικό πρόβλημα για να μη χάσουν την εκδρομή. Αν δεν αγοράζουν, θα ζητάς κάτι για το Ταμείο, και ό,τι δίνουν θα το κρατάς εσύ στην τσέπη σου…σαν tips! Αν σε ρωτάνε από ποιο σχολείο είσαι, θα λες από κάποιο της διπλανής περιοχής”. Εγώ εκείνη την ώρα ένιωσα τόσο άσχημα που έβλεπα αυτή την κοπέλα να κοροϊδεύει τον κόσμο… και κάποια στιγμή πετύχαμε μια γιαγιά που τα έβγαζε δύσκολα πέρα αλλά ήθελε να βοηθήσει, και κατέρρευσα…
Της είπα ότι δεν αντέχω να το κάνω, και μου λέει ότι αυτή βγάζει τουλάχιστον ένα χιλιάρικο το μήνα από αυτό και ότι δεν είναι κάποιο πρόστυχο ψέμα, όπως το ότι έχω άρρωστο το παιδί μου…Ότι δεν έχω να φάω κλπ… Της είπα ότι ακόμη και τρομερή ανάγκη να είχα τα χρήματα, δεν θα το έκανα.. Πήγα στο γραφείο και κλαίγοντας επέστρεψα τα ημερολόγια και έφυγα. Εν τω μεταξύ με κοίταζαν τόσο περίεργα…λες και έχω εγώ το πρόβλημα!
Από τότε κατάλαβα τι απατεωνιές μπορεί να συναντήσω στη ζωή μου…
Προφανώς δεν συμβαίνει μόνο στην Αθήνα αυτό, αλλά και στην επαρχία…και ακριβώς με τα ίδια λόγια!
Και προφανώς ζητούσαν παιδιά μέχρι 23 ετών, για να μικροδείχνουν και να πείθουν για μαθητές”.

Δεν πρόκειται λοιπόν απλώς για έναν παράνομο και ανήθικο τρόπο που μηχανεύτηκαν μεμονωμένα κάποια νεαρά παιδιά για να εξαπατήσουν κόσμο και να αποκομίσουν προσωπικό κέρδος.
Το περιστατικό αποδεικνύει πως δρουν οργανωμένα κυκλώματα επιτήδειων με τη μορφή “εταιρείας”, προσφέροντας εργασία σε νέα παιδιά, και βάζοντάς τα στη διαδικασία της εξαπάτησης των πολιτών, προκειμένου οι ίδιοι να εξασφαλίσουν κέρδος αφορολόγητα.
Οι Αρχές οφείλουν να επιληφθούν αυτών των περιστατικών, ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει και οι ίδιοι οι πολίτες, όταν πέφτει στην αντίληψή τους ένα τέτοιο γεγονός εξαπάτησης, να το καταγγέλλουν, προκειμένου να εντοπίζονται και να οδηγούνται στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι και ηθικοί αυτουργοί αυτής της “επιχείρησης” εξαπάτησης.

Μ.Π.

Νέα καταγγελία για τα σχολικά ημερολόγια- απάτη
To Top