Αθλητισμός

ΝΑΣΚ Αίολος: Με τη βραδιά των βραβεύσεων ολοκληρώθηκε το 23ο ιστιοπλοϊκό τριήμερο στη μνήμη Γ.Καρέλια

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ο ΝΑΣΚ ΑΙΟΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Με την καθιερωμένη βραδιά βραβεύσεων των νικητών που συμμετείχαν στην 23η διοργάνωση ιστιοπλοϊκού τριημέρου στη μνήμη του δωρητή του Γεωργίου Ανδρέα Καρέλια, ολοκλήρωσε το ιστιοπλοϊκό τριήμερο ο Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Καλαμάτας "Αίολος, στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του.

DSC-2667

DSC-2670

DSC-2674

DSC-2676

DSC-2677

DSC-2680

DSC-2687

DSC-2695

Στον 23ο αγώνα ανοιχτής θάλασσας συμμετείχαν φέτος οκτώ σκάφη, που κάλυψαν σε τρεις διαδρομές συνολικά την διαδρομή Καλαμάτα-Κορώνη, Κορώνη - Φοινικούντα και την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος έγινε η ιστιοδρομία Φοινικούντα – Καλαμάτα.

DSC-2774

DSC-2777

DSC-2779

DSC-2783

Νικητής αναδείχθηκε το σκάφος “Τόλμη”, με κυβερνήτη τον Γιάννη Σαραντόπουλο και πλήρωμα τους Γιώργο Γεωργούλη, Κωνσταντίνο Λημνιό και Βασίλη Τσαγκλή.
Δεύτερο στη γενική κατάταξη, ήταν το “Βlue Line’ με κυβερνήτη τον Μιλτιάδη Πουλόπουλο και πλήρωμα τους Φώτη Αθανασόπουλο, Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο, Γιώργο Δρακόπουλο, Γιάννα Σιψά και Παναγιώτη Δρακόπουλο.
Την τρίτη θέση κατέλαβε το σκάφος “Ελληνας” με κυβερνήτη τον Χαρίλαο Φερλέ και πλήρωμα τους Γιάννη Αντωνόπουλο, Παναγιώτη Κωνσταντακόπουλο και Νίκο Κατσαρό.

DSC-2697

DSC-2702

DSC-2709

DSC-2713

DSC-2714

DSC-2716

Οι απονομές των επάθλων στους νικητές της γενικής κατάταξης, αλλά και του σκέλους Φοινικούντα – Καλαμάτα πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΑΙΟΛΟΥ στον προλιμένα Καλαμάτας, ενώ για τις δύο πρώτες ιστιοδρομίες οι νικητές είχαν βραβευτεί στην Κορώνη και στη Φοινικούντα σε τοπικές εκδηλώσεις.

DSC-2737

DSC-2744

DSC-2758

DSC-2771

Στην ιστιοδρομία Καλαμάτα – Κορώνη, πρώτο ήταν το σκάφος “Βlue Line’, δεύτερο το “Τόλμη” και τρίτο το “Ελληνας”. Τα ίδια σκάφη κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις και στην ιστιοδρομία Κορώνη – Φοινικούντα, με τη διαφορά ότι το “Ελληνας” ήταν δεύτερο και το “Τόλμη” τρίτο. Στην τελευταία ιστιοδρομία (Φοινικούντα – Καλαμάτα) πρώτο ήταν το “Τόλμη”, δεύτερο το “Εlmesky” και τρίτο το “Μαριαλένα”. Το “Εlmesky” είχε κυβερνήτη τον Νίκο Μαυροειδή και πλήρωμα τους Βαγγέλη Ανδριανόπουλο, Ιωάννη Στεφάνου, Γιώργο Πλεμμενόπουλο και Βαγγέλη Αναγνωσταρά.
Το “Μαριαλένα” είχε κυβερνήτη τον Δημήτρη Μάλλιο και πλήρωμα τους Γιώργο Γιαννόπουλο, Γιάννη Γιαννόπουλο και Αντώνη Παναγιωτόπουλο.

DSC-2749

DSC-2751

DSC-2753

DSC-2756

Στον αγώνα συμμετείχαν ακόμα τα σκάφη “Olvido”, “Sport Billy” και “Ηibiskus”. Στο “Olvido” κυβερνήτης ήταν ο Διονύσης Παπαδάτος και πλήρωμα η Κατερίνα – Αθανασία Παπαδοπούλου. Στο “Sport Billy” κυβερνήτης ήταν ο Απόστολος Κούτρας και πλήρωμα ο Αγγελος Κούτρας.
Το “Ηibiskus” με κυβερνήτη την Στεφανία Αδαμοπούλου και πλήρωμα την Πέτρα – Αγγελική Αδαμοπούλου, τον Κωνσταντίνο Αδαμόπουλο, τον Γιάννη Αδαμόπουλο, τον Κωνσταντίνο Λίτσα και τον Γιώργο Σπυροπουλο.
Πριν την έναρξη της εκδήλωσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γεωργίου Ανδρέα Καρέλια και στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος του ΑΙΟΛΟΥ Γιάννης Κολιτσιδάκης απένειμε πλακέτα στον Στάθη Καρέλια και η Σύλβια Καρέλια απένειμε το έπαθλο στο πλήρωμα του δεύτερου σκάφους της γενικής κατάταξης. Το τρίτο βραβεύτηκε από τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο.

DSC-2719

DSC-2728

DSC-2732

Παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, Περικλής Μαντάς, ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης, ο πρώην Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, οι Περιφ. Σύμβουλοι Ντίνα Νικολάκου, Αντωνία Μπούζα, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, Αναστάσης Σκοπετέας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας Μιχάλης Αντωνόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας, μέλη και φίλοι του Συλλόγου κι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Στην εκδήλωση παρέστη και η Πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Ανδρονίκη Αναστασίου, καθώς και ο πρώην γραμματέας Απόστολος Παπαθανασίου, που βραβεύτηκε για την προσφορά του, όπως και η κ. Αναστασίου, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Ε.Ι.Ο. Αντώνης Δημητρακόπουλος (δεν παρευρέθηκε και την πλακέτα παρέλαβε η κ. Αναστασίου). Ο Αίολος βράβευσε και τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο.

DSC-2790

DSC-2792

DSC-2794

DSC-2797

Όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χάρης Βγενής, ο ΝΑΣΚ Αίολος πλέον στρέφει την προσοχή του σε μια μεγάλη διοργάνωση για το άθλημα στις 2-9 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για το Πανελλήνιο κύπελλο ανοιχτής θαλάσσης που θα φέρει αρκετό κόσμο της ιστιοπλοΐας στην Καλαμάτα. Παράλληλα ενημέρωσε πως ο Αίολος θέτει σε λειτουργία δύο νέα τμήματα, το Happy Sailing” που απευθύνεται σε ενήλικα άτομα και το “SUP” μαζί με το κανόε καγιάκ που αρχίζει ξανά τη λειτουργία του, στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Συλλόγου. Την παρουσίαση της βραδιάς έκανε ο μουσικός παραγωγός και φίλος του Αιόλου Νίκος Κουρής.

To Top