Μουσική

“ΝΑΡΤΟΥΡΑ”: Παραδοσιακή, Κέλτικη μουσική σήμερα στην Καρδαμύλη

“Δυο νέοι από την Αγγλία, η βιολιστής Becka Wolfe και ο κιθαρίστας Josh Barley, λάτρεις και οι δύο της Ελλάδας και της γλώσσας της, παρουσιάζουν το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, στις 6 το απόγευμα στο aquarella coffe-coctails στην Καρδαμύλη της Δυτικής Μάνης, παραδοσιακή, Κέλτικη μουσική από Σκωτία, Ιρλανδία, Αγγλία, και ίσως κι από αλλού…

Η Becka Wolfe γεννήθηκε στην Αγγλία, με καταγωγή από την Σκωτία. Σπούδασε Αραβική και Περσική φιλολογία στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, όπου έζησε για οχτώ χρόνια.

Εργάστηκε παράλληλα ως μουσικός, μαθαίνοντας την τέχνη του παραδοσιακού βιολιού πλάι σε μεγάλους μουσικούς της Σκωτίας.
Έχει περιοδεύσει στην Αγγλία, την Ιρλανδία και την Σκωτία, με διάφορα σχήματα παραδοσιακών μουσικών.
Τώρα μένει στην Αθήνα, όπου εργάζεται ως διερμηνέας σε ένα Κοινωνικό Κέντρο. Αγαπάει την Ελλάδα και θέλει να παραμείνει εδώ.
Ο Josh Barley είναι ένας σύγχρονος φιλέλληνας, μελετητή της γλώσσας και της λογοτεχνίας μας. Είναι μελετητής και θαυμαστής του έργου του Patric Leigh Fermor και έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη Μάνη.

Έχει πτυχίο Κλασικών Σπουδών και ΜΑ στη Νεοελληνική Λογοτεχνία. Μετά την αποφοίτησή του από το Κλασσικό Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μετακόμισε στην Αθήνα, όπου κέρδισε υποτροφία για σπουδές νεοελληνικής γλώσσας. Συνέχισε να εργάζεται εκεί ως ανεξάρτητος μεταφραστής και καθηγητής Αγγλικών.

Οι μεταφράσεις του έχουν εκδοθεί στο περιοδικό POEM και αλλού, και έχει εκδώσει ένα βιβλίο με μεταφράσεις ελληνικών διηγημάτων. Οι μεταφράσεις του Μιχάλη Γκανά εκδόθηκαν στο περιοδικό POEM και πρόκειται να δημοσιευτούν περισσότερα, μεταφράζοντας σύγχρονη ποίηση. Έζησε για δύο χρόνια στην Ελλάδα και ταξίδεψε ευρέως, αναπτύσσοντας μια ιδιαίτερη συγγένεια με την περιοχή της Ηπείρου, για την οποία γράφει ένα βιβλίο. Είναι μελετητής και θαυμαστής του έργου του Patric Leigh Fermor και έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη Μάνη.
Εκτός από τις παραπάνω σπουδές του, ασχολείται πολύ με τη μουσική και παίζει τσέλο, πιάνο και κιθάρα.”

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ
Διοργάνωση: Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & Φύση “ΝΑΡΤΟΥΡΑ” nARTura
Χορηγοί: Aquarella, Κρίταμος Kαφέ-Μεζεδοπωλείον, PUBLIC CLUB, Villa Pelagia http://www.villapelagia.eu/greek

info

https://www.facebook.com/aquarella.kardamili/

“ΝΑΡΤΟΥΡΑ”: Παραδοσιακή, Κέλτικη μουσική σήμερα στην Καρδαμύλη
To Top