ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η μυστική δημοσκόπηση που “άναψε” φωτιές-Δείτε τη εδώ

Δημοσκόπηση που ανατρέπει τα δεδομένα στα χέρια του Μαξίμου
ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ

Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που ανιχνεύει το πολιτικό τοπίο σε μια «δύσκολη» για την κυβέρνηση, Περιφέρεια -αυτήν της Δυτικής Μακεδονίας- έχουν γίνει γνωστά στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά το πρόσφατο περιφερειακό συνέδριο και αποτυπώνει και την επίδραση που αυτό είχε στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία έχει πολύ μικρό προβάδισμα, στα όρια του στατιστικού λάθους.
Υπενθυμίζεται ότι στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο μεν ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε ποσοστό που υπολειπόταν από το εθνικό του ποσοστό, η δε ΝΔ είχε «επιδόσεις» ανώτερες του πανελλαδικού της ποσοστού.

Στο καθιερωμένο ερώτημα, ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό της χώρας, ένας στους δύο απαντά «κανέναν από τους δύο» (σ.σ. τους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη).
Από εκείνους όμως που επιλέγουν έναν από τους δύο πολιτικούς, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται με βραχεία κεφαλή.
Οι ερωτώμενοι δηλώνουν επίσης εξίσου μη ικανοποιημένοι από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση (στα γνωστά, υψηλά ποσοστά).

Σε άλλη ερώτηση, κατά πόσο ο πολίτης ήταν ενημερωμένος για το περιφερειακό συνέδριο, προκύπτει ότι ο ένας στους δύο ήταν ενημερωμένος πολύ ή αρκετά.

Οργή στη ΝΔ για δημοσκόπηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων σύμφωνα με το οποίο το Μέγαρο Μαξίμου έχει στην κατοχή του δημοσκόπηση που «ανιχνεύει το πολιτικό τοπίο στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας» και η οποία «δείχνει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πολύ μικρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ» (στα όρια του στατιστικού λάθους).

Η Νέα Δημοκρατία με την ανακοίνωση που εξέδωσε κάλεσε το ΑΠΕ ΜΠΕ να δώσει άμεσα στην δημοσιότητα την δημοσκόπηση που επικαλείται και σημείωσε «λειτουργεί ως φερέφωνο του Μαξίμου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ για την «Αυγουστιάτικη» δημοσκόπηση αναφέρει:

«Το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων απέδειξε σήμερα, για μια ακόμη φορά, ότι λειτουργεί μόνο ως φερέφωνο του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο ξεπεσμός του στα αχνάρια της Ε.Ρ.Τ. δεν έχει προηγούμενο.

Ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Πρακτορείου κ. Μιχάλης Ψύλος, υπόλογος για το θλιβερό αυτό κατάντημα, δεν δικαιούται να παραμείνει ούτε μια μέρα παραπάνω στη θέση του.

Το Πρακτορείο ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, πληρώνεται από τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη και δεν μπορεί να λειτουργεί ως παραμάγαζο κανενός».

Υ.Γ. Αναμένουμε άμεσα από το Α.Π.Ε. – Μ.Π.Ε. να δώσει στη δημοσιότητα τη δημοσκόπηση που επικαλείται. Σε διαφορετική περίπτωση ας μεταφέρει την έδρα του στο Μέγαρο Μαξίμου».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ- ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

Αποτελέσματα έρευνας για τη Δυτική Μακεδονία

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρείας COMMONVIEW, που πραγματοποιήθηκε από τις 18 Ιουλίου έως τις 28 Ιουλίου 2017 διαδικτυακά, στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, μέσω ερωτηματολογίου που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της Commonview με δείγμα 459 ατόμων, στρωματοποιημένο κατά φύλο, ηλικία, γεωγραφία και επάγγελμα, η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου κατά 1% (19,9 έναντι 18,9%), ενώ ο Α. Τσίπρας προηγείται στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός του Κυρ. Μητσοτάκη κατά 2,6% (25,5 έναντι 22,9%).

Η μυστική δημοσκόπηση που “άναψε” φωτιές-Δείτε τη εδώ
To Top