Μεσσηνιακή Κουζίνα

Μπρεζέ: Την τιμητική του έχει ο μπακαλιάρος με συνταγές απ’ όλη την Ελλάδα

Tην τιμητική του έχει σήμερα, ανήμερα του Ευαγγελισμού και της εθνικής επετείου μας, ο μπακαλιάρος με σκορδαλιά, σε όλη τη χώρα.

Το "Μπρεζέ" και ο μανιάτης σεφ Στέλιος Μπαρμπέας με την ομάδα του ετοίμασε τον μπακαλιάρο σε όλες τις εκδοχές του με συνταγές απ΄όλη την Ελλάδα. Μπακαλιάρος πλακί, μπακαλιάρος με μυρωδικά και λεμόνι, αλλά και φρέσκα μπακαλιαράκια τηγανιτά, συνοδευόμενα από σκορδαλιά, σταμναγκάθι, παντζάρια, και βέβαια η επιτομή του μπακαλιάρου, ο κλασικός μπακαλιάρος σε κουρκούτι.

Το "Μπρεζέ" μύρισε γεύσεις θάλασσας και 25η Μαρτίου, ενώ όπως μας εξήγησε ο σεφ, ο οποίος συμμετείχε στο project του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου "Γεύσεις του ΄21", μέσα από το πρόγραμμα "Καλαμάτα Δρόμου Ελευθερίας", είχαν μεγάλη επιτυχία τα φαγητά που ετοίμασαν στις 23 Μαρτίου, με αφορμή την εθνική επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, καθώς ήταν αυθεντικές γεύσεις εκείνης της εποχής, όπως αντλήθηκαν στην σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου.

Δημοφιλέστερα

To Top