ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπρεδήμας: “Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης στο Δημοτικό Κέντρο Ιππασίας στο Πλατύ”

Καταγγελίες κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Πλατέος για το Κέντρο Ιππασίας και τις αθλητικές εγκαταστάσεις έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τρίτης ο επικεφαλής της «Αλλαγής για το Δήμο της Καλαμάτας» Θόδωρος Μπρεδήμας μετά από αναφορά του Καθηγητή Χρήστου Τουρνά που μεταξύ άλλων τονίζει:
«Απέραντες εικόνες αδιαφορίας, ντροπής, εγκατάλειψης και παρακμής αποτυπώνουν όσοι επισκέπτονται το Δημοτικό κέντρο ΙΠΠΑΣΙΑΣ και τις Αθλητικές εγκαταστάσεις (ΓΗΠΕΔΟ) της κοινότητας ΠΛΑΤΕΟΣ που υπάγεται στον ευρύτερο ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι ο νυν Δήμαρχος μαζί με το Δ.Σ. του προέβη στο παρελθόν στην αγορά ενός οικοπέδου στο ΠΛΑΤΥ έναντι ενός σεβαστού ποσού, περίπου εκατό είκοσι χιλιάδων Ευρώ (120.000), Δημοσίου χρήματος με σκοπό να το μετατρέψει σε χώρο έκθεσης αλόγων και ιππασίας που θα έφερνε μελλοντική ανάπτυξη στην περιοχή, χωρία βέβαια ο ίδιος να πίστευε τότε στην υλοποίηση τέτοιας προοπτικής!

Μέχρι σήμερα, πράγματι, δεν έχει γίνει κάποια προσπάθεια αξιοποίησης του οικοπέδου εκ μέρους του Δημάρχου με αποτέλεσμα ο χώρος να θυμίζει μάλλον μια απροσπέλαστη άγρια ζούγκλα παρά μια φιλόξενη και προσιτή τοποθεσία κατάλληλη για την διεξαγωγή ιππικών εκθέσεων και άλλων αναπτυξιακών εκδηλώσεων».

Να επισημάνουμε εδώ ότι ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια των ιππικών αγώνων στο Πλατύ είχε δηλώσει ότι κάθε χρόνο θα φτιάχνεται και από κάτι, ωστόσο πέρα από την αρχική ξύλινη περίφραξη, ο χώρος έχει πλήρως εγκαταλειφθεί, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του MessiniaLIVE. Oι αγώνες φέτος έγιναν με σημαντική συμβολή και στήριξη του επιχειρηματία από το Πλατύ, Γιώργου Μαντζή,ο οποίος έχει δωρήσει και τα κιγκλιδώματα ασφαλείας των θεατών στο ιπποδρόμιο.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΙΣ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες για την αναβάθμιση του ιπποδρομίου στο Πλατύ πραγματοποιήθηκαν μέσω του προγράμματος LEADER και ήταν προϋπολογισμού 128.000 ευρώ. Στις εργασίες περιελήφθησαν: κατασκευή χώρου διεξαγωγής του αγωνίσματος υπερπήδησης εμποδίων, κατασκευή χώρου διεξαγωγής αγώνων ιππικής δεξιοτεχνίας, κατασκευή περίφραξης στο σύνολο της περιμέτρου του χώρου, κατασκευή ξύλινης περίφραξης εσωτερικά για την οριοθέτηση των χώρων διεξαγωγής των αγωνισμάτων, κατασκευή της κεντρικής εισόδου στο χώρο – ανατολικά – αλλά και δύο επιπλέον εισόδων στη νότια πλευρά, κατασκευή και τοποθέτηση δύο μεταλλικών κερκίδων δυναμικότητας 90 θέσεων περίπου έκαστη.
Πάντως για το θέμα αυτό ο πρόεδρος της ΔΙΟΚΛΗΣ ΑΕ Γιώργος Φάβας, διοργανωτής των αγώνων ιππασίας και γνωστός φίλιππος, απάντησε στο ΔΣ ότι υπάρχει μελέτη και σχέδιο ανάπτυξης του Ιππικού ομίλου, αφού το Πλατύ αποτελεί έδρα του Συλλόγου Φιλίππων Πελοποννήσου.

“Κάθε χρόνο θα κάνουμε από κάτι”, είχε πει στα περσινά εγκαίνια ο Δήμαρχος.

To Top