ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπρεδήμας: Ανησυχία για την τύχη του 9ου Συντάγματος Καλαμάτας

Από την παράταξη της «Αλλαγής» ανακοινώθηκαν τα εξής:
«Τις εύλογες ανησυχίες των Καλαματιανών και των Μεσσήνιων γενικότερα για τις πληροφορίες περί κατάργησης του 9ου Συντάγματος Καλαμάτας, μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης ο επικεφαλής της «Αλλαγής» Θόδωρος Μπρεδήμας, ο οποίος ζήτησε από το Δήμαρχο να πληροφορηθεί το Σώμα σχετικά με τα δημοσιεύματα του ΑΠΕ ότι «το θέμα κρίνεται αυτές τις ημέρες από το ΓΕΕΘΑ. Προφανώς δε και εν όψει της «αναχώρησης» του 9ου Συντάγματος από την Καλαμάτα. Και ότι από την ΕΡΤ1 ανακοινώθηκε ότι «σχεδιάζεται» η εγκατάσταση «Πολυεθνικού Κέντρου Εκπαίδευσης Ιπταμένων» στη βάση της 120 ΠΕΑ Καλαμάτας
Απαντώντας ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας δήλωσε ότι δεν έχει σχετική πληροφόρηση και ότι από πλευράς του Δήμου έχουν γίνει σχετικά διαβήματα (ψηφίσματα και παραστάσεις) στους αρμόδιους για να μην φύγει το 9ο Σύνταγμα.

ΚΡΕΑΣ ΣΕ 1.050 ΑΤΟΜΑ ΜΕΣΩ ΕΠΙΤΑΓΩΝ ΑΠΟ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΑ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ

Επίσης, ο Θόδωρος Μπρεδήμας ρώτησε αν έχουν ληφθεί μέτρα για τη σίτιση των απόρων Καλαματιανών τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης ανέφερε ότι και φέτος υπάρχει το «γεύμα αγάπης», ενώ θα δοθεί κρέας σε 1.050 άτομα μέσω επιταγών από συμβεβλημένα κρεοπωλεία της πόλης.

Επίσης, θα μοιραστούν τρόφιμα σε ανθρώπους που βρίσκονται στις λίστες της Πρόνοιας ενώ, όπως είπε, κλείνοντας δεν θα υπάρξει δημότης που θα ζητήσει βοήθεια από την Υπηρεσία και δεν θα την έχει.

ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΑΝΤΙΚΑΛΑΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Εξάλλου, ο Θόδωρος Μπρεδήμας μετέφερε στο Δ.Σ. την εύλογη απορία των κατοίκων του Αντικαλάμου και άλλων Κοινοτήτων που δεν έχουν στολισθεί γιορτινά όπως άλλες, με το Δήμαρχο να απαντά ότι δεν είναι δυνατόν να στολισθούν όλες και ότι θα υπάρξει σχετική μέριμνα.»

Μπρεδήμας: Ανησυχία για την τύχη του 9ου Συντάγματος Καλαμάτας
To Top