ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπούζα: Ατυχής η …εν κρυπτώ επίσκεψη του Προέδρου του ΕΛΓΑ

Το λιγότερο ατυχής ήταν η εξέλιξη της επίσκεψης του προέδρου του ΕΛΓΑ κ.Φανη Κουρεμπέ κατά την επισκεψη του στη Μεσσηνία .
Ο Δήμος Μεσσηνης, σωστά έπραξε και θέλησε να ενημερωθεί επίσημα για τις εξελίξεις που αφορουν τις απιζημιώσεις των αγροτών του Δήμου του για τις ζημιές που υπέστησαν στις καλλιέργειες της ελιάς , των σύκων κσι των αμπελιών .
Καυσωνας, ανομβρία και χαλαζόπτωση, έπληξαν καιρια τις καλλιέργειες και εν μεσω οικονομικής κρισης επιβάρυναν την αγροτική οικονομια της Μεσσηνίας.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ.Κουρεμπες όμως, αγνόησε τους θεσμους στη Μεσσηνια και δεν θεώρησε υποχρεωση του να ενημερώσει και την Περιφερειακη Ενοτητα Μεσσηνίας για τις ενεργειες στις οποιες έχει προβεί προκειμένου να ανακουφιστούν οι αγροτες του Νομου μας, διοτι ζημιές υπέστησαν και άλλες περιοχές της Μεσσηνίας εκτος του δήμου της Μεσσηνης .
Απορια μου δημιουργει η εν κρυπτώ συσκεψη χωρις την παρουσια δημοσιογράφων και πληγέντων παραγωγών, ενώ εντύπωση δημιούργησε η παρουσια αυτοδιοικητικου της Α ελασσονος αντιπολιτευσης της Περιφερειας Πελοποννησου που ανεφερε σε συνεντευξη του πως …καλέστηκε, τη στιγμη που εκπροσωποι της Περιφερειακής Αρχης ειχαν παντελη αγνοια για τη συσκεψη και φυσικα δεν προσκλήθηκαν.
Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ όφειλε εκτος του σεβασμού προς τους θεσμους του τόπου που επισκέπτεται, να δωσει και επίσημες απαντησεις σχετικα με την πορεια των αιτημάτων για τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή αλλα και για τις δικές του ενεργειες στις περιπτώσεις των ζημιών που η νομοθεσια δεν επιτρεπει να δοθούν οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ.
Η επιφύλαξη στις απαντησεις δεν αρμόζει σε έναν κυβερνητικό παράγοντα που διαχειρίζεται τοσο ευάλωτα θεματα που άπτονται της αγροτικής μας οικονομίας .
Οι υστερησεις των αρμοδίων για σημαντικα θεματα που απασχολούν τον τοπο, είναι καταδικαστέες και φυσικα πρεπει να αναδεικνύονται

Αντωνια Μπουζα
Περιφ.συμβουλος Πελοποννησου
Συντ.Εργου και Αποτελεσματικότητας Μεσσηνίας

Μπούζα: Ατυχής η …εν κρυπτώ επίσκεψη του Προέδρου του ΕΛΓΑ
To Top