ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπούλμπου: “Στόχος η ανάπτυξη της Πελοποννήσου μέσα από σημαντικά έργα”

Η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος των “Νέων Δρόμων για την Πελοπόννησο” με επικεφαλής τον Γιώργο Δεδε, Φωτεινή Μπούλμπου καταθέτει τις απόψεις της στο Messinialive.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δίνουμε έναν όμορφο και αξιοπρεπή αγώνα με το Γιώργο Δέδε, με πίστη και αυτοπεποίθηση για τη νίκη που έρχεται. Το πετυχημένο έργο του στο υπουργείο Υποδομών και η αυτοδιοικητική του εμπειρία, oι γνώσεις του, η δημοκρατική του κουλτούρα, το πολιτικό του ήθος και η ικανότητα του να συνεργάζεται, στοιχεία απαραίτητα στην πρώτη περίοδο εφαρμογής του “Κλεισθένη” και της απλής αναλογικής, εγγυώνται ότι θα είναι ένας καλός περιφερειάρχης, που θα οδηγήσει την Πελοπόννησο στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Ο Γιώργος Δέδες, μέσα από το έργο της Γενικής Γραμματείας Υποδομών έδωσε δείγματα γραφής για τα έργα που μπορούμε με πρόγραμμα και σωστό σχεδιασμό να αλλάξουμε την εικόνα της Πελοποννήσου.
“Ανάπτυξη στην πράξη, με εμπειρία, σχέδιο και αποφασιστικότητα”, είναι το σύνθημα των «Νέων Δρόμων. Είμαστε βέβαιοι ότι κάθε σκεπτόμενος πολίτης, κάθε δημοκρατικός πολίτης, με το νου και την ψυχή του, τοποθετούμενος απέναντι σε αυτά τα ερωτήματα, θα επιλέξει την παράταξη των «Νέων Δρόμων» και θα αποφασίσει να βαδίσει μαζί μας στη νέα προοπτική της Περιφέρειάς μας».

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο. Για τη Μεσσηνία τα κυριότερα ζητήματα που πρέπει να λυθούν είναι ζητήματα περιβαλλοντικά, με κυριότερα, αυτό των σκουπιδιών, της διαχείρισης του νερού και των βιολογικών καθαρισμών που πρέπει να υπάρχουν σε κάθε Δήμο.
Έμφαση θα δοθεί στον Αθλητισμό και της ανάπτυξής του σε όλη την περιοχή. Του αθλητικού τουρισμού, αφού οι δυνατότητες που υπάρχουν είναι πολλές.
Θα σταθούμε επίσης στην κοινωνική πολιτική που πρέπει να επιδείξει η Περιφέρεια απέναντι στις πολύτεκνες οικογένειες δίνοντας τα κίνητρα κατά της υπογεννητικότητας -καθώς τα χωριά ερημώνουν – αλλά και στην ενίσχυση της απασχόλησης ειδικά για τους νέους ώστε να παραμείνουν στον τόπο τους.
Θέματα που αφορούν την αγροτική παραγωγή: Η Μεσσηνία είναι ένας τόπος στον οποίο καλλιεργούνται τα περισσότερα προϊόντα. Χρειάζεται να εκσυγχρονιστεί ο τρόπος παραγωγής και τα προϊόντα, να τυποποιούνται, ώστε να αποκτούν προστιθέμενη αξία, η οποία να μένει στον παραγωγό. Συνεχής επιμόρφωση στους αγρότες ώστε να χρησιμοποιούνται οι απολύτως απαραίτητες ποσότητες λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, αλλά και να επιλέγεται η κατάλληλη καλλιέργεια με τις ενδεδειγμένες μεθόδους.
Η Μεσσηνία έχει πολλές ομορφιές και προσφέρει ευκαιρίες για διακοπές, για συνέδρια, για αθλητικές δραστηριότητες, για πολιτιστικά γεγονότα. Για την ανάπτυξη του τουρισμού, το οδικό δίκτυο του νομού χρειάζεται βελτίωση.

Ένας άλλος πολύ σημαντικός παράγοντας στην ανάπτυξη του τουρισμού, είναι η επέκταση και η ενίσχυση του αεροδρομίου. Η συνεργασία του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ μπορούν κάτω από προϋποθέσεις, να αποτελέσουν μοχλούς ανάπτυξης.
Ιδιαίτερα η Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, καθώς και το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιόλαδου, αποτελούν ισχυρούς παράγοντες παραγωγής γνώσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αναπτυξιακή κατεύθυνση.

Η παράταξη “ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ” για την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, αποτελείται από μια «ομάδα» ικανών συνεργατών, που συμπορεύονται στους ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ για την ανάπτυξη, με σηκωμένα μανίκια, έτοιμοι για δουλειά!

Η μοντέρνα άποψη στα διοικητικά, θέλει έναν Περιφερειάρχη με ευαισθησία για τις ανάγκες του πολίτη, με κατάρτιση αλλά κυρίως με κοινωνικό πρόσημο. Με άξιους συνεργάτες, που είναι ανάμεσα στους πολίτες και γνωρίζουν τα προβλήματά τους και τις ανάγκες τους.
Αυτά είναι τα κριτήρια για την ψήφο που θα δώσουμε στις 26 Μαΐου και όλα τα μηνύματα που έρχονται είναι ότι βάσει αυτών θα ψηφίσουν οι πολίτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο Γιώργος Δέδες θα είναι ο νέος και νεότερος περιφερειάρχης.

Μπούλμπου Φωτεινή
Υποψήφια Περιφερειακή σύμβουλος της Παράταξης
“Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο”

Η Φωτεινή Μπούλμπου, είναι Διευθύντρια στο Γυμνάσιο Μελιγαλά, από τον Ιούλιο του 2017. Γεννήθηκε στη Χρυσομηλιά Καλαμπάκας και ζει στην Καλαμάτα.
Είναι απόφοιτος της σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Βουκουρεστίου.
Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στην Ψυχολογία και Διδακτική του Αθλητισμού, του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου. Από την παιδική ηλικία, εργάστηκε στην επιχείρηση που διατηρούσε η οικογένειά της και αυτό τη βοήθησε να αναπτύξει από μικρή τις ικανότητες της αλλά και το δημιουργικό της πνεύμα. Οικονομικά ανεξάρτητη, με δυναμισμό, ευθυκρισία και δυνατότητα λήψης κρίσιμων αποφάσεων, μπολιάστηκε ταυτόχρονα με την ενασχόληση με τα κοινά.
Η δραστηριοποίησή της στην Καλαμάτα, με τη δημιουργία Αθλητικού κέντρου, την κατέστησαν όχι μόνο αναγνωρίσιμη αλλά και πολύ αγαπητή στον κόσμο.
Από το 2008 εργάζεται ως μόνιμη εκπαιδευτικός στη δημόσια εκπαίδευση.
Από το 2014 έως το 2017 ήταν Διευθύντρια στο ΙΕΚ Μεγαλόπολης, το οποίο ιδρύθηκε επί θητείας της. Η συνεχής επιμόρφωση σε θέματα διοίκησης και Marketing της έδωσαν τη δυνατότητα να αποκτήσει καινοτόμο πνεύμα και να υποστηρίζει πάντα τη διαφανή διαχείριση.
Έχοντας γνώση και πολυετή εμπειρία στο χώρο του αθλητισμού και της διοίκησης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του Γιώργου Δέδε σε συμπόρευση στους “Νέους Δρόμους” για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και θέτει τις ικανότητές της στη υπηρεσία του κοινού καλού.

Μπούλμπου: “Στόχος η ανάπτυξη της Πελοποννήσου μέσα από σημαντικά έργα”
To Top