Το δικό μου Σχολείο

Μπουγάς: “Τα προσιτά δίδακτρα του σχολείου μας είναι επένδυση στο όραμα κάθε παιδιού”

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΓΑ: “ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ”

Διανύουμε την εποχή που τα παιδιά αναμένουν τις διακοπές και οι γονείς “πονοκεφαλιάζουν” και προβληματίζονται που θα εγγράψουν τα παιδιά τους για τη νέα σχολική χρονιά! Συζητήσεις και αναζητήσεις, πληροφόρηση και παραπληροφόρηση γεμίζουν το μυαλό, πολλές φορές, από άσκοπες και μη χρήσιμες πληροφορίες! Πήγαμε απευθείας στην πηγή της πληροφόρησης και μιλήσαμε με τον Γενικό Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, Φώτη Μπουγά και με λόγια απλά και κατανοητά μας έδωσε τις απαραίτητες πληροφορίες.

Από την συζήτηση καταλάβαμε ότι δεν υπάρχει καμία διαμάχη ή κόντρα μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού σχολείου και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η ασφάλεια των παιδιών, το όραμα της παιδοκεντρικής εκπαίδευσης και η καλύτερη δυνατή επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο του.

Γιατί να φέρω το παιδί μου στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά;

Στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά το παιδί είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος. Η μοναδική ουσιαστική επένδυση που μπορεί – δεδομένης της οικονομικής αβεβαιότητας της εποχής μας – να κάνει ένας γονιός για το παιδί του είναι η εκπαίδευσή του. Στόχος του σχολείου μας είναι να εξασφαλίζουμε στους μαθητές μας ένα περιβάλλον ακαδημαϊκής αριστείας, έμπνευσης και καλλιέργειας ήθους, ανάπτυξης δεξιοτήτων και ταλέντων, εφόδια που είναι απαραίτητα για την επιτυχή ακαδημαϊκή, επαγγελματική και προσωπική τους ζωή.
Το ήρεμο, ευχάριστο, φιλικό και συνεργατικό κλίμα που επικρατεί στους χώρους του σχολείου μας, ο σεβασμός της προσωπικότητας κάθε παιδιού, η άρτια επιστημονική και παιδαγωγική κατάρτιση των εκπαιδευτικών, η σταθερή μας στάση και επιμονή σε λίγους – κοινά αποδεκτούς – κανόνες, η ιδιαίτερη φροντίδα για την ασφάλεια των παιδιών, η τακτική επικοινωνία – συνεργασία με τους κηδεμόνες – γονείς των παιδιών, η υιοθέτηση σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, η πολύπλευρη υποστήριξη των μαθητών και το πλούσιο πρόγραμμα προαιρετικών αθλητικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων παρέχουν όλα τα εχέγγυα για μια συντονισμένη και υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που θα βοηθήσουν τους μαθητές να αναπτύξουν τις δεξιότητες που απαιτούνται τον 21ο αιώνα.

Έχω ακούσει ότι τα παιδιά στο σχολείο σας ευνοούνται, «χαϊδεύονται», δεν κρίνονται αυστηρά και δίκαια. Τι απαντάτε;

Στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά πράξεις των παιδιών που δημιουργούν προβλήματα στους συμμαθητές τους αντιμετωπίζονται αυστηρά και δίκαια. Οι βαθμοί των παιδιών αποδίδουν κυρίως τις προσπάθειες των παιδιών στις μικρότερες τάξεις και ενώ στις μεγαλύτερες τάξεις – βαθμίδες βαθμολογείται κυρίως το αποτέλεσμα των προσπαθειών των παιδιών.
Το σχολείο μας είναι παιδοκεντρικό και όταν συμβαίνει κάτι ψάχνουμε να βρούμε τα αίτια, γιατί συνέβη, τι πρέπει να κάνουμε για να μην συμβεί πάλι, πως θα κάνουμε το παιδί να διαχειριστεί τον «πόνο» του, πως θα δυναμώσει ώστε να αντιδρά μόνο του – ικανοποιητικά. Αν το λογικό είναι τα παιδιά να μεγαλώνουν σε ζούγκλα «επειδή έτσι είναι η ζωή» τότε ναι είμαστε διαφορετικοί.
Πάντως αν κάνετε μια βόλτα στην αυλή του σχολείου θα διαπιστώσετε ότι κυκλοφορούν όλα τα «είδη παιδιών», από τα πιο δυναμικά αλάνια / μαγκάκια, παιδιά χαμηλών τόνων, παρέες παιδιών που χαίρονται τη μαθητική ηλικία και προσμένουν να μεγαλώσουν και να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους.

Το παιδί μου δεν θα δώσει Πανελλήνιες εξετάσεις. Θέλει να φύγει για το εξωτερικό. Γιατί να το στείλω στο σχολείο σας και να ξοδέψω τόσα χρήματα αντί να τα επενδύσω στις σπουδές του στο εξωτερικό;

Το παιδί στο σχολείο μας – μέσα από τη φιλοσοφία μας που υλοποιείται με πολλές καθημερινές δράσεις – αποκτά παιδεία, μαθαίνει να αναπτύσσει τις δεξιότητες του 21ου αιώνα, μαθαίνει να συνεργάζεται, μαθαίνει να πατά στα πόδια του.
Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι εξετασιοκεντρικό και δεν μαθαίνει στα παιδιά μας να συνεργάζονται. Βέβαια, τους δίνει πολλές γνώσεις και κυρίως τους μαθαίνει ν’ αντέχουν την πίεση. Δεν τους μαθαίνει όμως να εφαρμόζουν πρακτικά τις γνώσεις τους.
Το σχολείο μας προετοιμάζει πολύ καλά τους μαθητές μας για τις Πανελλήνιες εξετάσεις και γι’ αυτό κάθε χρόνο έχουμε επιτυχίες – ακόμα και πρωτιές – ταυτόχρονα όμως τους ετοιμάζει να είναι πολίτες του κόσμου. Να φοιτούν σ’ ένα ξένο πανεπιστήμιο και να τους φαίνονται γνωστές οι διαδικασίες διότι έτσι λειτουργούσε το σχολείο τους, να κάνουν ερευνητικές εργασίες χωρίς «άγνωστες λέξεις» διότι το έκαναν στο σχολείο τους.
Ένας απόφοιτός μας που είχε αλλά προτίμησε να φύγει για σπουδές στο εξωτερικό είχε περάσει στην Ελλάδα στην καλύτερη σχολή σε ένα μήνυμα που μας έστειλε πριν λίγες εβδομάδες, γράφει «Γιατί στο τέλος της ημέρας, όπως έμαθα να λέω, το σημαντικότερο εφόδιο που μου έδωσε αυτό το σχολείο είναι το θάρρος να πάρω μια βαλίτσα στα 18 μου και να πάω να ζήσω σε έναν άγνωστο τόπο. Να ζήσω εμπειρίες που μια χώρα από μόνη της δεν μπορεί να προσφέρει. Να έχω τη δυνατότητα να μην με τρομάζει το μέλλον αλλά να το προσμένω».
Στη Β΄ Λυκείου προετοιμάζει τα παιδιά για τις εξετάσεις αγγλικών (IELTS) που είναι απαραίτητο πιστοποιητικό για την εισαγωγή τους σε αγγλόφωνα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Οικονομική κρίση και δίδακτρα. Πως κινείται το σχολείο σας;

Τα δίδακτρα στο σχολείο μας θεωρώ ότι είναι αρκετά προσιτά και σίγουρα είναι πλήρως ανταποδοτικά.
Το παιδί κινείται σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον, παίρνει γνώσεις, αθλείται σε ακαδημίες, κάνει δραστηριότητες που του αρέσουν χωρίς να ταλαιπωρούνται οι γονείς του. Διδάσκεται Αγγλικά πολύ υψηλού επιπέδου και μέσω του σχολείου συμμετέχει σε εξετάσεις Β2 – C2 με τεράστια ποσοστά επιτυχίες.
Αν λείπει λόγω αρρώστιας βοηθιέται από τους εκπαιδευτικούς του ώστε να καλύψει τα κενά του.
Το σχολείο μας απευθύνεται στον μέσο – οικονομικά – πολίτη της περιοχής μας, απευθύνεται όμως στον γονιό που θέλει να επενδύσει στην εκπαίδευση – παιδεία του παιδιού του.
Θα χαρούμε να έρθουν οι γονείς στο σχολείο μας, να μάθουν για τα προγράμματά μας, όπως έκαναν και πριν ένα μήνα στην Ημέρα Ανοικτής επικοινωνίας που είχε μεγάλη επιτυχία.
Οι τιμές μας είναι ανακοινώσιμες ακόμη και από το τηλέφωνο αν ο γονιός θέλει να γνωρίζει το κόστος αν και νομίζω ότι πρέπει πρώτα να συζητήσει, να μάθει, να δει, να γνωρίσει τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους του σχολείου, να συζητήσει με άλλους γονείς που φοιτούν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Για ποιους λόγους οι γονείς εμπιστεύονται το σχολείο σας;

Τα κριτήρια που διαλέγει κάποιος σχολείο για το παιδί του διαφέρουν ανά οικογένεια. Κάθε οικογένεια σκέφτεται διαφορετικά και κάθε παιδί είναι διαφορετικό.
Θα έλεγα ότι στο σχολείο μας έχουμε όραμα και το μοιραζόμαστε όλοι όσοι συμμετέχουμε (εργαζόμενοι, γονείς, μαθητές).
Η ευελιξία στη δημιουργία ατομικών προγραμμάτων σπουδών, ειδικότερα για τους μαθητές μεγαλύτερης ηλικίας, αποτελεί απόδειξη της εξατομικευμένης προσέγγισης του κάθε παιδιού. Αυτό είναι κάτι που παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή πορεία του μαθητή.
Το προφίλ των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων του σχολείου. Πάνω από κάθε θεωρία και πρόγραμμα στην εκπαίδευση, οι άνθρωποι είναι που κάνουν τη διαφορά. Επίσης, είναι προτεραιότητα για εμάς η συνεχής επαγγελματική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του σχολείου.
Η συστηματική παρακολούθηση των εξελίξεων στον χώρο της εκπαίδευσης παγκοσμίως, μέσα από συνεργασίες με φορείς τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και σχολεία σε όλο τον κόσμο.
Θα έλεγα όμως ότι το σημαντικότερα που έχουμε επιτύχει είναι ότι υλοποιούμε λίγο περισσότερα από όσα υποσχόμαστε.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ

Διαγωνισμός Υποτροφιών για απόφοιτους Δημοτικών Σχολείων

Μπουγάς: “Τα προσιτά δίδακτρα του σχολείου μας είναι επένδυση στο όραμα κάθε παιδιού”
To Top