Το δικό μου Σχολείο

Διαγωνισμός Υποτροφιών για απόφοιτους Δημοτικών Σχολείων

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά επιβραβεύουν την αριστεία, προσφέροντας 10 υποτροφίες για την Α’Γυμνασίου σε μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’Δημοτικού, δίνοντας τη δυνατότητα στους ίδιους τους μαθητές μέσα από γραπτές εξετάσεις σε 3 βασικά μαθήματα να εξασφαλίσουν έως και 50% έκπτωση στα δίδακτρα της Α’Γυμνασίου για το Σχολικό Έτος 2018/2019.
Δυνατότητα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ’ απ’όλα τα Σχολεία της Μεσσηνίας.

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν θα έχουν τη δυνατότητα εφόσον συγκεντρώσουν μέσο όρο βαθμολογίας από 86% να εξασφαλίσουν έκπτωση 50% στα δίδακτρα της σχολικής χρονιάς 2018/2019.
Επίσης, οι μαθητές που θα συγκεντρώσουν μέσο όρο βαθμολογίας από 81% θα εξασφαλίσουν έκπτωση 30% στα δίδακτρα της Α’Γυμνασίου.

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

Ο διαγωνισμός θα γίνει το Σάββατο 2 Ιουνίου, στις 9 το πρωί, στον χώρο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και περιλαμβάνει την εξέταση των μαθητών σε 3 βασικά μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα-Μαθηματικά-Αγγλικά.

Η γραπτή εξέταση σε κάθε μάθημα έχει διάρκεια μία ώρα, με ενδιάμεσα των μαθημάτων διαλείμματα.
Οι γραπτές εξετάσεις γίνονται κατά το πρότυπο των Πανελλαδικών, που σημαίνει ότι τα στοιχεία των μαθητών καλύπτονται με ειδική ταινία και το κάθε γραπτό θα αξιολογηθεί και θα βαθμολογηθεί από δύο διαφορετικούς εκπαιδευτικούς. Έτσι εξασφαλίζεται το αδιάβλητο των εξετάσεων, και τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών προστατεύονται.

Εφόσον από το σύνολο των τριών μαθημάτων προκύψει βαθμολογία από 86% και άνω, ο μαθητής κερδίζει υποτροφία για Α’Γυμνασίου 50% έκπτωση στα δίδακτρα της χρονιάς. Εφόσον προκύψει βαθμολογία από 81% ο μαθητής εξασφαλίζει υποτροφία 30% στα δίδακτρα της Α’Γυμνασίου.

Να σημειωθεί ότι η παραπάνω έκπτωση-υποτροφία θα ακολουθήσει τους μαθητές σε όλο το Γυμνάσιο, εφόσον ο μέσος όρος των γραπτών διαγωνισμάτων του Ιουνίου κάθε έτους είναι από 18,51 και πάνω.

Οι μαθητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώhttp://bougas-school.gr/eggrafes-ipotrofies/

Συνολικά θα δοθούν από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά 10 υποτροφίες [Σε 5 μαθητές με βαθμολογία 86% και πάνω και σε 5 μαθητές με βαθμολογία 81% και πάνω].

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ

Πρόκειται για μια ενέργεια των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά που διοργανώνεται για 15η συνεχή χρονιά, και αναγνωρίζει και επιβραβεύει με αυτό τον τρόπο τις προσπάθειες των πολύ καλών και άριστων μαθητών αλλά ταυτόχρονα παρέχει μια πολύ σημαντική βοήθεια στους γονείς των παιδιών αυτών, ελαφρύνοντας κατά πολύ το κόστος εκπαίδευσης των παιδιών τους, προσφέροντας κορυφαίων προδιαγραφών και υψηλού επιπέδου Παιδεία με την εμπειρία των
Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Θέματα Υποτροφιών για το διαγωνισμό, που έχουν τεθεί προς εξέταση προηγούμενες χρονιές θα βρείτε εδώ:
http://bougas-school.gr/%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B9%CF%8E%CE%BD/#1497276216694-aa101e98-caf2

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΠΟ 10-30% ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

Παράλληλα τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά επιβραβεύουν και τους μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου που διακρίθηκαν πανελλαδικά[κατέλαβαν την 1η έως την 6η θέση] στους ακόλουθους τομείς: Γραμμάτων, Τεχνών, και Επιστημών και προσφέρουν υποτροφίες με έκπτωση στα δίδακτρα από 10% έως 30%.

Συγκεκριμένα:

Τομέας Επιστημών

-Μαθητές που κατέλαβαν από 1η έως 6η θέση σε Πανελλαδικούς διαγωνισμούς Νέων Ελληνικών, Μαθηματικών, Φυσικής, Χημείας, Αστρονομίας οι οποίοι διεξήχθησαν από αναγνωρισμένους επιστημονικούς φορείς.

Πολιτισμός

-Μαθητές που κατέλαβαν από 1η έως 6η θέση σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς που έγιναν από το Υπουργείο Παιδείας ή άλλους αναγνωρισμένους φορείς στο Θέατρο ,τη Μουσική και το Χορό.

Προϋπόθεση συμμετοχής στις υποτροφίες είναι ο Μέσος Όρος προαγωγής ή απόλυσης για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να έχει τον χαρακτηρισμό « Λίαν Καλώς ».

*Οι Υποτροφίες και τα Αριστεία δεν ισχύουν για τη Γ΄Λυκείου.

Αθλητικές Υποτροφίες [από 10-30%]

Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά θέλοντας να προάγουν τον αθλητισμό χορηγούν τις παρακάτω υποτροφίες στο Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο, προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθεια των μαθητών.

Ειδικές Αθλητικές Υποτροφίες [από 10-50%]
Για το σχολικό έτος 2018-2019 χορηγούνται ειδικές υποτροφίες σε όσους εγγράφονται στην Α΄ τάξη του Γενικού Λυκείου και διακρίνονται στα ομαδικά αθλήματα : Ποδόσφαιρο-Μπάσκετ – Βόλεϊ – Χάντμπολ και Πόλο.

Η αξιολόγηση θα γίνεται από 3μελή επιτροπή καθηγητών Φυσικής Αγωγής-Προπονητών που θα οριστεί από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

To Top