ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπλακ άουτ και στη Μεσσηνία-Στο σκοτάδι βυθίστηκε ο νομός για πάνω από μία ώρα

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ BLACK OUT

Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου αλλά και της Αττικής προκάλεσε η έκρηξη και  πυρκαγιά σε υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στον Ασπρόπυργο. Η βλάβη βύθισε και τη Μεσσηνία στο σκοτάδι, λίγα λεπτά πριν τις 11 το βράδυ και για πάνω από μια ώρα, μέχρι και τις 00.15 οπότε και επανήλθε το ρεύμα στη Μεσσηνία. Το black out αναστάτωσε τους κατοίκους της Καλαμάτας αλλά και περιοχών της Μεσσηνίας καθώς ήταν γενικό και παρατεταμένο, με πολλούς να κάνουν διάφορα σενάρια για το τι πιθανόν είχε συμβεί.


H βλάβη οφείλεται σε πυρκαγιά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης “Κουμουνδούρος”, στον Ασπρόπυργο, που προκάλεσε και τη γενικευμένη διακοπή σε τόσες περιοχές της χώρας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ (ώρα 12.40)

“Πυρκαγιά εκδηλώθηκε απόψε, στις 11.05 μ.μ., στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ που βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Από τη βλάβη επηρεάστηκε το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς, περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και της Πελοποννήσου. Αυτή τη στιγμή καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ με την ηλεκτροδότηση να έχει ήδη αποκατασταθεί στις περισσότερες περιοχές της Αττικής και στο σύνολο του δικτύου υψηλής τάσης στην Πελοπόννησο.

Στο σημείο έχουν μεταβεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, συνοδεία αρμοδίων στελεχών της Διοίκησης του Διαχειριστή”.

(Νεότερη ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ ώρα 01.44)

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

“Σε συνέχεια της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου, ο ΑΔΜΗΕ ενημερώνει ότι η ηλεκτροδότηση του Συστήματος Μεταφοράς σε Αττική και Πελοπόννησο αποκαταστάθηκε ταχύτατα, χάρη στην άμεση επέμβαση του προσωπικού του ΑΔΜΗΕ.
Πιο συγκεκριμένα, στην Αττική η λειτουργία του Συστήματος επανήλθε εντός 40 λεπτών και στην Ανατ. Πελοπόννησο εντός 55 λεπτών.
Η κατάσβεση της πυρκαγιάς συνεχίζεται από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής χωρίς, ωστόσο, να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Η αιτία της πυρκαγιάς διερευνάται και θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση”.

To Top