ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης ζητούν οι φοιτητές του πρώην ΤΕΙ Πελοποννήσου-Την Τετάρτη διαμαρτυρία στην πλατεία

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Φ.Σ. ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΙΣ 10/2

“Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Πρώην ΤΕΙ) καλούν όλους τους πολίτες της Πόλης, την Τετάρτη 10/2/2021, και ώρα 12:00 στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, για ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου που θέλει να περάσει η Κυβέρνηση και κατακερματίζει την δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το εν λόγω νομοσχέδιο της κυβέρνησης περιέχει διατάξεις όπως η ίδρυση ”Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος”, θέσπιση χρονικού ορίου φοίτησης (ν+2 ή ν+3), καθιέρωση ελάχιστης βάσης εισαγωγής, περιορισμός στον αριθμό επιλογών του μηχανογραφικού καθώς και πειθαρχικές διώξεις φοιτητών.

Η φωνή όλων μας πρέπει να ταρακουνήσει τους αρμόδιους και να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που θέλει η κυβέρνηση να θεσπίσει. Η υπουργός Παιδείας δεν έλαβε υπ’ όψιν της, τις απόψεις της φοιτητικής κοινότητας, παρά μόνο την ευκαιρία που της δίνεται από την πανδημία να περάσει αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς περιθώρια αντιδράσεων, με σκοπό την πολτοποίηση των μελλοντικών φοιτητών. Οι αποφάσεις αυτές αποδεικνύουν σε όλους τον τρόπο σκέψης της Κυβερνήσεως, η οποία στρέφεται ξεκάθαρα ενάντια στη δημόσια παιδεία με σκοπό να υποβαθμίσει τα δημόσια πανεπιστήμια και να τροφοδοτήσει στο άμεσο μέλλον τα ιδιωτικά κολλέγια και ΙΕΚ.

Το νομοσχέδιο αυτό πρέπει να μείνει στα χαρτιά και τα ελληνικά πανεπιστήμια να παραμείνουν χώροι διακίνησης ιδεών και όχι χώροι αστυνόμευσης.
30 εκατομμύρια σε παιδεία και υγεία, όχι σε πανεπιστημιακή αστυνομία!“, καταλήγει η ανακοίνωση των φοιτητών.

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης ζητούν οι φοιτητές του πρώην ΤΕΙ Πελοποννήσου-Την Τετάρτη διαμαρτυρία στην πλατεία
To Top