Υγεία

Mπέζος: “Αυτό μας καλεί το χρέος και η ευθύνη μας!”Έρχεται νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός 500.000 ευρώ

Το Νοσοκομείο Καλαμάτας θα μπορεί πλέον να νοσηλεύσει και διασωληνωμένους ασθενείς με COVID 19

Τι αναφέρει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος

“Πριν από λίγο μόλις καιρό το Υπουργείο Υγείας και η 6η ΥΠΕ με απόφασή τους όρισε το Νοσοκομείο μας ως Νοσοκομείο Covid-19. Μια απόφαση που μας έφερε μπροστά σε μια μεγάλη ευθύνη αλλά και σε ένα μεγάλο χρέος, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι θα έπρεπε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να επιλύσουμε σειρά δυσκολιών, ελλείψεων, αδυναμιών και προβλημάτων.

Στα μέχρι τώρα κομβικά που έχουμε προχωρήσει είναι η δημιουργία μιας κλινικής Covid-19 με αποκλειστικά ΄΄δικό της΄΄ ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Πρέπει δε να σας πω ότι μέχρι σήμερα έχουν νοσηλευτεί και έχουν πάρει εξιτήριο 3 συμπολίτες μας με Covid-19, που κάτω από άλλες συνθήκες θα έπρεπε να είχαν διακομισθεί στην Πάτρα.

Στο 2ο που έχουμε προχωρήσει και έχει πάρει το δρόμο του με την χρηματοδότηση και την αρωγή από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι μια σειρά προμηθειών εξοπλισμού άμεσα σχετιζόμενου με τις προϋποθέσεις διαχείρισης και νοσηλείας επιβεβαιωμένων περιστατικών Covid-19 όπως επίσης και αρκετές δομικές παρεμβάσεις. Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες.

Και το 3ον που είναι και το ΝΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, είναι το έγγραφο που λάβαμε πριν μισή ώρα από το Γραφείο Του Γενικού Γραμματέα κ. Ι. Κωτσιόπουλου βάσει του οποίου το Νοσοκομείο μας παραλαμβάνει τις επόμενες μέρες ένα πακέτο σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού π/υ 500.000€  προκειμένου να είναι σε θέση να νοσηλεύσει και διασωληνωμένα περιστατικά σύμφωνα με το σχέδιο διαχείρισης και την γνωμοδότηση της Επιτροπής Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων.

“Η 2η φάση πανδημίας μας δείχνει καθημερινά τα δόντια της, ο κορωνοϊός “δεν περιμένει” και η ευθύνη δεν μας επιτρέπει ουδεμία ολιγωρία. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα αλλά το χρέος και ο όρκος να υπηρετήσουμε τον άνθρωπο και την υγεία του, μας καλεί να δηλώνουμε καθημερινά παρόντες και να δώσουμε τον αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις!”

Ένα Νοσοκομείο Καλαμάτας που θέλει πραγματικά να πρωταγωνιστήσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στα δύσκολα και ζόρικα να μπαίνει μπροστά!”, καταλήγει η ανάρτηση του διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Mπέζος: “Αυτό μας καλεί το χρέος και η ευθύνη μας!”Έρχεται νέος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός 500.000 ευρώ
To Top