Green life

Αγρόκτημα Φοίφα: Την Κυριακή η Ημέρα γνωριμίας με το Σχολείο της Φύσης

ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΦΥΣΗ SCHOOL OF NATURE – Farma Fifa Permaculture Play Education – EXPERIENCE NATURE
Όταν δεχόμαστε η Φύση να είναι ο Δάσκαλός μας

Και έρχεται η στιγμή που χρειάζεται να τολμήσεις να κάνεις το βήμα, χωρίς να περιμένεις τίποτα, χωρίς να ελπίζεις απλά το κάνεις γιατί νιώθεις ότι έτσι πρέπει να κάνεις. Όλη αυτή η εκπαιδευτική εμπειρία των προηγούμενων χρόνων της εξερεύνησης και βίωσης των γνωστικών αντικειμένων, αξιών, δεξιoτήτων, δημιουργικών διαδικασιών που προκύπτουν από την παρατήρηση, την μαθησιακή εμπειρία και εν τέλει την ζωή μέσα σε ένα φυσικό οικοσύστημα ,έρχεται πλέον να πλαισιωθεί μέσα σε μια πιο μόνιμη μορφή , ανοιχτή σε όλους όσους θέλουν να την αγκαλιάσουν , να την στηρίξουν και να ταξιδέψουν μαζί της.

Μόνο μέσα στην φύση μπορούμε να βρούμε και να αναπτύξουμε τον αληθινό μας εαυτό και αυτό αποτελεί για εμάς μέγιστη παιδαγωγική αξία, στόχος και διαδικασία.

Το αγρόκτημά μας ξεκινά λοιπόν το #ΣχολείοΣτηΦύση

Πρὠτη μέρα Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου , μια ανοιχτή μέρα για όλους καθώς από τις 11.00 μέχρι και τις 14.00 θα είμαστε στο Αγρόκτημα Φοίφα για να υποδεχτούμε τους μικρούς και τους μεγάλους μας φίλους, να παρουσιάσουμε το νέο μας εγχείρημα, να παίξουμε και να δημιουργήσουμε με φυσικά υλικά , να συζητήσουμε όλα ή τα περισσότερα αν γίνεται από αυτά που μας απασχολούν στο πλαίσιο της πολύπαθης εκπαίδευσης, να φανταστούμε, να ονειρευτούμε και να βρεθούμε!!!

Τι είναι λοιπόν το #ΣχολείοΣτηΦύση?
Είναι η δυνατότητα της πολύπλευρης, ολιστικής καλλιέργειας, όπως αυτή προκύπτει μέσα από την παρατήρηση και την ενεργό σχέση του παιδιού με το φυσικό του περιβάλλον. Το #ΣχολείοΣτηΦύση στοχεύει στην κατάκτηση της γνώσης μέσα από την ενεργό συμμετοχή του παιδιού και την οικοδόμηση μια θεμέλιας και βιώσιμης σχέσης με το φυσικό περιβάλλον. Το Σχολείο στη φύση θέλει να στηρίξει την συναισθηματική, κοινωνική, ηθική και βιοσωματική ανάπτυξη του παιδιού, θέλει να διευρύνει την κριτική του σκέψη, θέλει να καλλιεργήσει την δημιουργικότητα, την ενσυναίσθηση, την αυτονόμηση αλλά και την δημιουργική συνεργασία μέσα από τα άπειρα ερεθίσματα που μπορεί να προσφέρει κάθε φυσικό οικοσύστημα, όπως είναι και το δικό μας φυσικό αγρόκτημα…..
Το #ΣχολείοΣτηΦύση είναι πολυπολιτισμικό και πολυσυλλεκτικό όπως η φύση του ορίζει.

Το #ΣχολείοΣτηΦύση θα εδράζεται στο στο φυσικό οικοσύστημα του Αγροκτήματος Φοίφα αλλά θα εξερευνά και θα διαδρά και στα βουνά ,στα δάση και στα παραθαλἀσσια μέρη της ευρύτερης περιοχής μας.
#ΣχολείοΣτηΦύση θα βρίσκεται δίπλα στα υπόλοιπα σχολεία , μέσα από το ευρύτερο πρόγραμμα Ὁ Πολιτισμός της Καλλιέργειας῾, το οποίο και πλέον θα μπορεί να υλοποιηθεί , όχι μόνο στο Αγρόκτημά μας αλλά και εντός του σχολικού περιβάλλοντος, προσαρμοσμένο πάντα στις νέες υγειονομικές απαιτήσεις. Για τα ενδιαφερόμενα σχολεία θα υπάρξει ξεχωριστή ενημερωτική συνάντηση και διαδικασία.

Το #ΣχολείοΣτηΦύση θα λειτουργεί μόνο στο εξωτερικό φυσικό περιβάλλον καθόλη την σχολική χρονιά έτσι ώστε όλη η μαθησιακή εμπειρία, δεξιότητες και δημιουργικές διαδικασίες που θα προκύπτουν να προσαρμόζονται και να εξελίσσονται αναλόγως των κάθε φορά νέων ερεθισμάτων που θα προκύπτουν από το φυσικό μας σπίτι.
Το #ΣχολείοΣτηΦυση στοχεύει να δημιουργήσει μια  #κοινότητα_μάθησης  από όλους όσους μετέχουν σε αυτό
Θα δημιουργηθούν ολιγομελή απογευματινά τμήματα με προεγγραφή αναλόγως των ηλικιών.

Το #ΣχολείοΣτηΦύση υποστηρίζεται από το  #ΊδρυμαΝεολαίαςκαιΔιάΒίουΜάθησης στο πλαίσιο των ευρωπαικών σχεδίων αλληλεγγύης #EuropeanSolidarityCorps
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να στείλετε εδώ https://www.facebook.com/events/246315453291907/

Τηλ.για πληροφορίες και εγγραφές : 2721022505 ,Τρίτη-Παρασκευή: 10.00-14.00

Αγρόκτημα Φοίφα: Την Κυριακή η Ημέρα γνωριμίας με το Σχολείο της Φύσης
To Top