Υγεία

Μπέζος: “Με 40 νοσηλεύτριες εδώ πέρα το Νοσοκομείο γκαζώνει!”

Έφ’ολης της ύλης σύσκεψη Χαρίτση με τη διοίκηση του Γ. Νοσοκομείου Μεσσηνίας

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτση με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Στη σύσκεψη που έγινε, εκτός από τον διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργο Μπέζο, παρέστησαν ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Παναγιώτης Μπασάκος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Μιχάλης Μιχαήλ και η βουλευτής Μεσσηνίας, Γιώτα Κοζομπόλη καθώς και στελέχη του Νοσοκομείου.

ΜΠΕΖΟΣ: “ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΤΟΝ ΟΡΟΦΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ!”

ΜΠΕΖΟΣ: 2 ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΟΡΟΦΟ

Στους σχεδιασμούς της Διοίκησης του Νοσοκομείου Καλαμάτας για προσθήκη ενός ακόμα ορόφου 1000 τ.μ. πάνω από την Ψυχιατρική Κλινική, ώστε να στεγαστούν εκεί δύο Κλινικές και να αποφορτιστούν οι ήδη υπάρχοντες χώροι, αναφέρθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, ζητώντας να δρομολογηθεί από το Υπουργείο οπωσδήποτε η παρέμβαση αυτή, που θα συμβάλει στη καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών του Νοσοκομείου, καθώς πλέον ο χώρος δεν επαρκεί.
Ο Γιώργος Μπέζος έκανε λόγο για μεταφορά στις νέες εγκαταστάσεις της Ουρολογικής Κλινικής και τη λειτουργία Πνευμονολογικής Κλινικής, που θα αποφορτίσει την Παθολογική, λόγω της νέας κτηριακής επέκτασης του Νοσοκομείου.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΩΣ 50% ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ
ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Μπέζος: “Με 40 νοσηλεύτριες εδώ πέρα το Νοσοκομείο γκαζώνει!”

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στη σχεδιαζόμενη ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου μέσα από τη στέγαση όλου του προαύλιου χώρου στάθμευσης, όπου πάνω στα στέγαστρα θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά πάνελς, 5.000 τμ.
Όπως επεσήμανε ο Γιώργος Μπέζος, κάθε χρόνο πληρώνει το Νοσοκομείο στη ΔΕΗ 600.000 ευρώ. Με τα φωτοβολταϊκά πάνελς εκτιμάται ότι η εξοικονόμηση θα είναι της τάξεως του 40 με 50%, που σημαίνει 300.000 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε 40 νοσηλεύτριες τον χρόνο “Με 40 νοσηλεύτριες εδώ πέρα το Νοσοκομείο γκαζώνει!”, είπε χαρακτηριστικά.

ΧΑΡΙΤΣΗΣ: “ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ, ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ”

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, εξήρε την αξιέπαινη προσπάθεια και το έργο που γίνεται από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, και δήλωσε πως αυτό έχει ξεφύγει από τα όρια του νομού και συζητείται από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Ο ίδιος δήλωσε ότι η καλή συνεργασία έχει πιάσει τόπο. “Προσπαθούμε στο βαθμό του εφικτού και χωρίς να υποσχόμαστε πράγματα που δεν γίνονται, σταδιακά να καλύπτουμε τις ανάγκες”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ως προς τα έργα εξοικονόμησης ενέργειας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας δήλωσε πως δεν υπήρχε πρόβλεψη για τη δική μας περιφέρεια να ενταχθεί στο συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο αφορούσε άλλες περιφέρειες. Ωστόσο, έγινε διαπραγμάτευση με τους ευρωπαϊους, και θα γίνει ξεχωριστή πρόσκληση που θα αφορά τη δική μας περιφέρεια και το Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Ως προς τις νέες εγκαταστάσεις με την προσθήκη ορόφου, δήλωσε ότι μπορεί να γίνει μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, και του Ταμείου Υποδομών που αυτή διαθέτει και αφορά την επέκταση υφιστάμενων εγκαταστάσεων.

ΜΠΑΣΑΚΟΣ: ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ 800 τμ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Στις υπάρχουσες υποδομές του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και στην ανάγκη επέκτασης των χώρων του και του εξοπλισμού του αναφέρθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Παναγιώτης Μπασάκος. Συγκεκριμένα, επεσήμανε την ανάγκη προσθήκης πτέρυγας περίπου 800 τμ, προκειμένου εκεί να στεγαστούν ιατρεία, οι διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες του, που είναι διάσπαρτες στην πόλη, και οι τεχνικές υπηρεσίες ώστε να φύγουν τα λυόμενα και να μπουν να δουλέψουν οι άνθρωποι, όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΕΝΑΣ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Ο Παναγιώτης Μπασάκος αναφέρθηκε στο Κέντρο Υπέρηχων του Νοσοκομείου, στη Μονάδα-πρότυπο Τεχνητού Νεφρού με iso 2008, στη Μονάδα Οξυγόνου, και πρότεινε στον Αλέξη Χαρίτση να γίνει μια κοινωνική παρέμβαση στην περιοχή με την απόκτηση ενός μαστογράφου, με κόστος γύρω στις 200.000 ευρώ, καθώς όπως επεσήμανε ένας πληθυσμός 50.000 κατοίκων δεν έχει κανένα έλεγχο. Έκανε λόγο για ένα Νοσοκομείο-γιαπί τον Μάϊο του 2016, και για το έργο που έχει γίνει τα τελευταία 2 χρόνια, προκειμένου να εξοπλιστεί και να στελεχωθεί με προσωπικό.

ΧΑΡΙΤΣΗΣ: “1000 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ”

ΜΠΕΖΟΣ: “ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ”

ΜΠΕΖΟΣ: “ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ”

Αναφερόμενος στην ανάγκη επιπλέον προσωπικού, προκειμένου να δουλεύουν περισσότερες ώρες τα μηχανήματα εξετάσεων, όπως ο μαγνητικός τομογράφος, ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας δήλωσε ότι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια το Νοσοκομείο είναι στην καλύτερη φάση, “αν και δεν έχουν καλυφθεί όλες οι ανάγκες προσωπικού που θέλουμε”, είπε χαρακτηριστικά.

ΜΠΕΖΟΣ: “ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΙ ΝΑ ΠΩ ΑΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ”

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το συνεχές ενδιαφέρον και τη μεγάλη σας συμβολή στο να χρηματοδοτηθεί το Νοσοκομείο Μεσσηνίας”, δήλωσε ο Γιώργος Μπέζος απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Αλέξη Χαρίτση, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι χωρίς τη δική του παρέμβαση ίσως να μην είχαν γίνει πράξη”.
Ο διοικητής αναφέρθηκε στον νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που θα προμηθευτεί άμεσα το Νοσοκομείο, κόστους 1.000.000 ευρώ, και θα αντικαταστήσει πεπαλαιωμένα μηχανήματα 20ετίας, κυρίως χειρουργείων.

Επιμέλεια: Μαίρη Περδικέα

To Top