ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπαράζ πυρκαγιών από αυτοσχέδια αερόστατα που προσγειώθηκαν σε ταράτσες στην Καλαμάτα-Σε συναγερμό η Πυροσβεστική

Συναγερμός απόψε στην Πυροσβεστική για 3 περιστατικά φωτιάς από αερόστατα σε Καλαμάτα και Άρι

Δεν προλάβαιναν να σβήνουν τις φωτιές οι πυροσβέστες

Τρεις φωτιές που προκλήθηκαν από… αυτοσχέδια αερόστατα κλήθηκαν να σβήσουν οι Πυροσβέστες απόψε, νωρίς το βράδυ. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 8 το βράδυ, δύο πυροσβεστικά οχήματα κλήθηκαν στην οδό Σταδίου στην Καλαμάτα να σβήσουν φωτιά σε ταράτσα σπιτιού, στην οποίο μόλις είχε προσγειωθεί φλεγόμενο αερόστατο.

Επίσης, ένα άλλο αυτοσχέδιο αερόστατο κατέληξε στον Άρι, σε χωράφι, και μάλιστα φούντωσαν κάποιες ελιές. Και εκεί έσπευσαν οι πυροσβέστες και έσβησαν τη φωτιά πριν επεκταθεί.

Ακόμα, ένα τρίτο αερόστατο προσγειώθηκε σε ταράτσα μεγάλου πολυκαταστήματος στο κέντρο της Καλαμάτας, και εκεί έσπευσε άλλο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής.
Καλό το έθιμο της Αποκριάς με τα αυτοσχέδια αερόστατα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνούν όσοι τα κατασκευάζουν ότι δεν θα απογειωθούν ως πύραυλοι και θα χαθούν κάπου στο διάστημα, αλλά κάπου θα προσγειωθούν, μιας και η πορεία τους είναι ανεξέλεγκτη, με κίνδυνο να προκαλέσουν φωτιά, ειδικά αυτή την περίοδο που δεν έχει βρέξει. Το αποδεικνύουν τα σημερινά περιστατικά, και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για να σβήσει τις φωτιές…

Μ.Π.

Μπαράζ πυρκαγιών από αυτοσχέδια αερόστατα που προσγειώθηκαν σε ταράτσες στην Καλαμάτα-Σε συναγερμό η Πυροσβεστική
To Top