ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαράζ αποδοκιμασιών από τις παρατάξεις για τη συνεργασία Βασιλόπουλου-Κουκούτση

Δύο μέρες μετά το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας οι παρατάξεις ” Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες” και “Καλαμάτα Τόπος Ζωής” εξέδωσαν ανακοινώσεις αποδοκιμασίας της συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας με την παράταξη του Δημήτρη Κουκούτση “Καλαμάτα Πόλη Ενωμένη”.

Είχε προηγηθεί το βράδυ της Τρίτης η ανακοίνωση από την παράταξη Κοσμόπουλου “Καλαμάτα Μπροστά” που κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος καταδικάζοντας την ανάθεση θέσεων στα ν.π. του Δήμου Καλαμάτας στην παράταξη Κουκούτση. Βεβαίως, είχαν προηγηθεί οι αντιδράσεις κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της παράταξης του Δημήτρη Οικονομάκου “Λαϊκή Συσπείρωση” και του δημοτικού συμβούλου Σταμάτη Μπεχράκη, εκ μέρους της παράταξης Μάκαρη, που αντέδρασαν αιφνής αμέσως στο άκουσμα της ανάθεσης θέσεων στον Δημήτρη Κουκούτση. Τι αναφέρουν οι σημερινές ανακοινώσεις:

ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ: “Ο νέος Δήμαρχος συμπορεύτηκε με υπόδικο ακροδεξιό πρώην βουλευτή της Χ.Α.”

“Τουλάχιστον ο νέος δήμαρχος μας βγάζει από τον κόπο να ψάχνουμε τίτλο. Μία απλή περιγραφή της πολιτικής πραγματικότητας που έχει πλέον σχηματιστεί στο δήμο Καλαμάτας είναι αρκετή.

Το δεύτερο καλό με τις επιλογές του δημάρχου είναι ότι δικαιώνει όσους προδίκαζαν αυτά που συμβαίνουν τώρα αλλά και επιβεβαιώνει όλες τις εικαζόμενες συμφωνίες που έγιναν κάτω από το τραπέζι. Η περίφημη συνεργασία για την οποία όλες οι παρατάξεις ρητόρευαν πριν τις εκλογές έπρεπε να διαμορφώνεται με δημόσιες πολιτικές συμφωνίες βάση των οποίων θα έκριναν οι πολίτες ποιον θα ψηφίσουν. Αντίθετα αποδεικνύεται ότι το παλιό πολιτικό προσωπικό συγχέει την συνεργασία με την συναλλαγή. Ανταλλάσσουν θέσεις και αξιώματα με ψήφους και στηρίξεις ικανοποιώντας τις προσωπικές τους ατζέντες.

Αυτό που συμβαίνει εδώ και ένα μήνα στο δήμο Καλαμάτας, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι μία τραγική διαστρέβλωση της έννοιας της Δημοκρατίας. Δεν πρέπει όμως να μας κάνει εντύπωση, ειδικά από ανθρώπους που συμπορεύονται με την ακροδεξιά. Προφανώς ο Κος Βασιλόπουλος και όσοι συνεργάζονται μαζί του προτιμούν να στηριχθούν στην ακροδεξιά και όχι σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που μέχρι τώρα διαψεύδει όλα τα καταστροφολογικά σενάρια ακυβερνησίας, ψηφίζοντας με γνώμονα την λογική και το δημόσιο συμφέρον και όχι με βάση πολιτικές επιδιώξεις.

Βέβαια ο νυν Δήμαρχος δεν θα είχε και άλλη επιλογή. Για να ανοίξει η πόρτα της εξουσίας του Δήμου Καλαμάτας έπρεπε να κρυφτούν πίσω του κι άλλες παρατάξεις. Μία παράταξη μπήκε και βγήκε – αν και με απώλειες -, μια παράταξη μπαινοβγαίνει κατά το δοκούν και η τελευταία παράταξη μπήκε από το ακροδεξιό παράθυρο.
Τέτοιες συμφωνίες πάντα θα εκθέτουν τη Δημοτική αρχή.

Το τρίτο καλό με τις επιλογές του Δημάρχου είναι ότι δικαιώνει την επιλογή μας να ασχοληθούμε με τα κοινά του Τόπου μας. Η Καλαμάτα Τόπος Ζωής είναι “προϊόν” της ανάγκης μας να ζήσουμε σε ένα Τόπο που εξελίσσεται, που κάνει πράξη την μετάβαση στο οραματικό αύριο, που θα γίνει Τόπος αναφοράς για εμάς και τα παιδιά μας. Δικαιώνει την επιλογή μας να μην αφήσουμε αυτό το αύριο στα χέρια ιδιοτελών πολιτικών καριέρας, καιροσκόπων και υποκριτικά μετανιωμένων ακροδεξιών.

Δικαιώνει την επιλογή μας να ξενυχτάμε για να μελετάμε, να ετοιμάζουμε προτάσεις, να παρεμβαίνουμε, να μαθαίνουμε, να ελέγχουμε και κυρίως για να παλεύουμε αυτό το αύριο να μην είναι απλά καλύτερο από το χτες αλλά να είναι το αύριο που μας αξίζει. Και σίγουρα στην πόλη δεν αξίζει υποκρισία και φασισμός.

ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ-ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: Πανελλήνια αρνητική πρωτοτυπία η ανοιχτή συνεργασία με υπόδικο πρώην βουλευτή ναζιστικής οργάνωσης

“Η επιλογή της δημοτικής αρχής Καλαμάτας να προχωρήσει τελικά στην ανοιχτή συνεργασία και να τοποθετήσει σε θέσεις νομικών προσώπων τον πρώην χρυσαυγίτη υπόδικο βουλευτή για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση Δ. Κουκούτση, αποτελεί βαρύ πλήγμα στην Δημοκρατία αλλά και τοπικά αποτελεί προσβολή στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας που προσφάτως εκλέχτηκε με την βούληση του καλαματιανού λαού. Είναι πανελλήνια αρνητική πρωτοτυπία η ανοιχτή συνεργασία με υπόδικο πρώην βουλευτή ναζιστικής οργάνωσης και αναρωτιόμαστε ποια “προγραμματική σύγκλιση” οδήγησε στην πλειοδοσία παραχώρησης τόσων θέσεων.
Η παράταξή μας «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» αντέδρασε αμέσως και καταδίκασε την αδιανόητη ενέργεια της νέας δημοτικής αρχής. Επιβάλλεται η συσπείρωση των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου, σε διαρκή αγώνα αποτροπής της επικράτησης του ακροδεξιού άξονα και της λογικής του στη διοίκηση της πόλης μας.
Θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε όπως και την προηγούμενη περίοδο με συνεχείς παρεμβάσεις και προτάσεις στο δημοτικό συμβούλιο για τα συμφέροντα των πολιτών, την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και την αναπτυξιακή οικολογική προοπτική του Δήμου μας”.

Μπαράζ αποδοκιμασιών από τις παρατάξεις για τη συνεργασία Βασιλόπουλου-Κουκούτση
To Top