ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργιακές κινητοποιήσεις στην Καλαμάτα με μικρή συμμετοχή εργαζομένων

ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΓΣΕΕ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ

Για άλλη μια φορά οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην Καλαμάτα δεν είχαν συμμετοχή και δημιουργούν προβληματισμό για την αποστασιοποίηση και την αδιαφορία που δείχνουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι, έχοντας “γυρίσει την πλάτη” σε όλα τα κινήματα και τους φορείς.

Ενδεικτικό είναι ότι στο Εργατικό κέντρο Καλαμάτας είχε προγραμματιστεί στις 10:30 συγκέντρωση και μέχρι τις 11:15 στο σημείο υπήρχαν ελάχιστοι εργαζόμενοι και οι εκπρόσωποι του ΕΚΚ.
Στην πλατεία της 23ης Μαρτίου, σε άλλη απεργιακή κινητοποίηση αριστερών δυνάμεων και του ΠΑΜΕ η συμμετοχή ήταν και εκεί μικρή, αλλά σαφώς μεγαλύτερη από του Εργατικού.
Στο Μessinialive μίλησαν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης και ο Ο πρόεδρος της ένωσης συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας Τάκης Θεόδωρου για την σημερινή απεργία.

Στην Αθήνα
“Μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη Απεργία που πραγματοποίησαν σήμερα Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα της ΓΣΕΕ, αλλά και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα εργαζόμενοι, άνεργοι συνταξιούχοι, συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος αντιδρώντας όπως όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, που περιέχει δυσμενείς διατάξεις για τις συλλογικές συμβάσεις, τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση, τους όρους αμοιβής και εργασίας χιλιάδων μισθωτών.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις ομιλίες τους τόνισαν ότι οι επίμαχες διατάξεις πρέπει να αποσυρθούν εδώ και τώρα, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν όσο συνεχίζονται οι προσπάθειες κρατικής και εργοδοτικής παρέμβασης στην άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Όσο δεν υπάρχει σταθερή και πλήρης εργασία για όλους, όσο οι εργαζόμενοι πλήττονται από την ανεργία και την εργοδοτική παραβατικότητα.
Η σημερινή 24ωρη απεργία των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της ΓΣΕΕ στις οργανώσεις μέλη της, με δεδομένο το γεγονός ότι το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ και με τις βιαιοπραγίες του σε Καλαμάτα και Ρόδο, οδήγησε τη Συνομοσπονδία σε προσωρινή Διοίκηση, που σε αυτή την κρίσιμη στιγμή στερείται του δικαιώματος προκήρυξης Γενικής Απεργίας.
Μετά τις ομιλίες των εκπροσώπων των εργαζομένων στην Κεντρική συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος, ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας η οποία κατέληξε στη Βουλή”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

To Top