ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπάκας: “Η Κεντρική Αγορά είναι το μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ της Πελοποννήσου”

Με γνώμονα το συμφέρον του δημότη και κατ’ επέκταση του επισκέπτη της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, σε συνδυασμό με την ευπρέπεια και την τάξη που πρέπει να υπάρχει σε όλους τους χώρους, στεγασμένους ή μη της ΚΑΚ, μίλησε στο Messinialive.gr ο πρόεδρος της και επι σειρά ετών Δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μπάκας, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος ξανά πριν από 26 χρόνια!
Ο κ. Μπάκας τόνισε ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και συνεργασία από όλους για να γίνει η καλύτερη διαχείριση των 30 στρεμμάτων συνολικά που είναι ο χώρος της Αγοράς, ενώ περίπου 10.000 τετραγωνικά είναι ο στεγασμένος χώρος.
Κάθε χρόνο η διοίκηση της ΚΑΚ δαπανά 500.000 ευρώ για συντήρηση, ενώ πρώτο μέλημα είναι η διαμόρφωση του αιθρίου στο δεύτερο τμήμα με την αντικατάσταση του plexiglass της οροφής και την διαμόρφωση του δαπέδου.
Επίσης θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά για την ενεργειακή αυτονομία της ΚΑΚ που πληρώνει 18.000 ευρώ ετησίως στη ΔΕΗ.

Η κεντρική αγορά είναι το μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ της Πελοποννήσου, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάκας αναφερόμενος στις 300 θέσεις που διαθέτει για παραγωγούς και εμπόρους, έχοντας μεγάλη ποικιλία προϊόντων σε καλές τιμές και εξαιρετική ποιότητα.

Για άλλη μία φορά το τελευταίο διάστημα γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια εξωστρέφειας της αγοράς διαφημίζοντας τις υπηρεσίες που παρέχει, ενώ σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Διοίκησης, το μήνα Αύγουστο παρατηρείται διπλάσια κίνηση από το μέσο όρο φτάνοντας ακόμα και τις 4.000 άτομα κάθε Σάββατο!
Η επισκεψιμότητα της ΚΑΚ τα συνήθη Σάββατα κυμαίνεται από 2.500 έως 3.000 άτομα, τον Αύγουστο και το Πάσχα προσεγγίζει ή και ξεπερνάει τα 4.000 άτομα.
Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι έχει σχεδόν εκλείψει η παραβατικότητα (ψιλοκλοπές, πορνεία, περιφερόμενοι πωλητές κλπ), κάτι που ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας, αφού υπάρχει ιδιωτική εταιρεία φύλαξης κάθε Τετάρτη και Σάββατο, με ετήσιο κόστος 18.000 € με πόρους της Αγοράς.
“Εξυπηρετεί τον επισκέπτη η ελεγχόμενη στάθμευση”
Για το ζήτημα που βρίσκεται κάθε φορά στο προσκήνιο και αφορά την ελεγχόμενη στάθμευση ο κ. Μπάκας τόνισε ότι το ποσό των 0,50 λεπτών που καλείται να ξοδέψει κάποιος μπροστά στα 50 – 60 ευρώ αγορών, δεν είναι σημαντικό, αρκεί να βρει εύκολα πάρκινγκ και να εξυπηρετηθεί χωρίς πρόβλημα.
Εξαλλου, από τις συνολικά 800 θέσεις στάθμευσης στους χώρους της ΚΑΚ, η ελεγχόμενη ισχύει μόνο στις 100, (ποσοστό 12,5%), μόνο τα Σάββατα και για ένα 5ωρο από τις 8:00 έως την 13:00.
Τέλος, στη Λαϊκή Αγορά στο βόρειο πάρκινγκ, έχουν δοθεί πρός εκμετάλλευση 155 θέσεις.
Μεγάλη ζήτηση θέσεων και για την Λαϊκή
Υπάρχει τόσο έντονη ζήτηση προς την διοίκηση της Αγοράς, που μας ενημέρωσε ότι να ικανοποιήσουν περισσότερους ενδιαφερόμενους, θα μπορούσαν και ήδη εξετάζεται το θέμα αυτό, ώστε να δώσουν τουλάχιστον 50 ακόμη θέσεις.
Αιτήσεις έχουν υποβάλει από τον όλο το Νομό, από όμορους Νομούς, και όπως μας τόνισαν χαρακτηριστικά “ακόμη και από τα Φάρσαλα”!

Δημοφιλέστερα

To Top