Τροφή για σκέψη

Μπαίνουν επιτέλους στέγαστρα στις στάσεις στο Αεροδρόμιο!

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥΣ

Στέγαστρα θα έχουν στο εξής οι στάσεις ΚΤΕΛ που βρίσκονται έξω απο το αεροδρόμιο, εκατέρωθεν του δρόμου.
Μετά το πινγκ-πονγκ με το μπαλάκι των ευθυνών, μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας, ο Δήμος Καλαμάτας αναλαμβάνει τελικά να λύσει το πρόβλημα, καθώς υπογράφηκε ήδη η σχετική σύμβαση και θα τοποθετηθούν στέγαστρα στις στάσεις.
Έτσι λοιπόν απο αύριο,Τετάρτη 31 Μαΐου, αρχίζει η διαδικασία τοποθέτησης στεγάστρων στις στάσεις επί της εθνικής οδού στο αεροδρόμιο για την εξυπηρέτηση των επιβατών.
Όπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας “Ο Δήμος προβαίνει σε αυτή την ενέργεια, παρότι δεν είναι αρμοδιότητά του η εθνική οδός και το αεροδρόμιο, για να συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των φιλοξενούμενων στην περιοχή μας”.
Ο Δήμος Καλαμάτας σώζει λοιπόν τα προσχήματα και μιας και έχει ξεκινήσει ήδη η τουριστική σεζόν και η κίνηση στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας, δεν θα βρεθούμε εκτεθειμένοι στους επισκέπτες της περιοχής μας.
Για άλλη μια φορά τα αυτονόητα- η ύπαρξη δηλαδή στεγάστρων στις στάσεις λεωφορείων, όπως συμβαίνει σε κάθε πολιτισμένη και αναπτυγμένη χώρα-δεν είναι τόσο αυτονόητα.
Η αλληλοκάλυψη αρμοδιοτήτων και το ασαφές σε πολλά σημεία νομοθετικό πλαίσιο του “Καλλικράτη” οδηγούν σε καθυστερήσεις εκτέλεσης βασικών έργων και υποδομών,άγονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων,με τους πολίτες και τους επισκέπτες να “πληρώνουν τελικά τη νύφη”.
Εν έτει 2017, ποιός θα το πίστευε, πως είναι τόσο δύσκολο να δοθεί μια λύση σε ένα τόσο απλό θέμα, όπως η τοποθέτηση στεγάστρων- μετά των καθισμάτων τους φυσικά- σε στάσεις λεωφορείων!
Και δεν είναι μόνο οι στάσεις του Αεροδρομίου, αλλά σήμερα πλέον δεν νοείται να υπάρχουν στάσεις σε όλη τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας, όπου πολίτες να περιμένουν λεωφορείο, χειμώνα-καλοκαίρι, εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες.
Όσο εμείς εδώ ερίζουμε για τα αυτονόητα (στέγαστρα και καθίσματα), αυτά τα θέματα αλλού τα έχουν λύσει εδώ και δεκαετίες, και έχουν αναγάγει την αναμονή για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε άλλο επίπεδο.
Βέβαια, οι εποχές των παχιών αγελάδων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, ο κρατικός κορβανάς είναι άδειος,τα κονδύλια μετρημένα και οι δαπάνες της αυτοδιοίκησης εξανεμισμένες. Ωστόσο, όταν υπάρχει πολιτική βούληση και προτεραιοποίηση των κοινωνικών αναγκών, οι λύσεις βρίσκονται.
Πάρτε μια ιδέα για στάσεις αναμονής και στέγαστρα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αλλά και σε όλο τον αναπτυγμένο κόσμο.              Μ.Π.

Μπαίνουν επιτέλους στέγαστρα στις στάσεις στο Αεροδρόμιο!
To Top