Cook Club

Μουσταλευριά: Το πιο εύκολο φθινοπωρινό γλυκό!

Η κλασική συνταγή για απολαυστική σπιτική μουσταλευριά! Μούστο μπορείτε να αγοράσετε από ορισμένες κάβες, αλλά ασφαλώς μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας, απλώς στύβοντας ώριμα σταφύλια και ακολουθώντας τις οδηγίες για σπιτικό μούστο.

Για 6 μερίδες
Νόστιμη σπιτική μουσταλευριά σε 20 λεπτά!

ΥΛΙΚΑ

700 γρ. μούστος
90 γρ.νεσεστέ
60 γρ. νερό

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Μπόλικο σουσάμι ελαφρώς καβουρδισμένο για λίγα λεπτά
κανέλα σε σκόνη
καρυδόψυχα κοπανισμένη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1

Ρίχνω το μούστο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τον ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρει μια βράση. Στο μεταξύ, σε ένα μπολ βάζω το νισεστέ και το νερό και ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι (ή με το σύρμα), μέχρι ο νισεστές να διαλυθεί καλά.

ΒΗΜΑ 2

Αδειάζω το μείγμα του νισεστέ στην κατσαρόλα με το μούστο που βράζει και ανακατεύω αμέσως και με έντονες κινήσεις, με το σύρμα, μέχρι να διαλυθούν τυχόν σβώλοι.

ΒΗΜΑ 3

Συνεχίζω το βράσιμο, πάντα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι το μείγμα να πήξει αρκετά. Αποσύρω από τη φωτιά και το αδειάζω σε 6 μέτρια μπολάκια. Το αφήνω να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρω, πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με σουσάμι, κανέλα και, αν θέλω, καρυδόψιχα.

Πηγή: dinanikolaou.gr

Μουσταλευριά: Το πιο εύκολο φθινοπωρινό γλυκό!

Δημοφιλέστερα

To Top