Τροφή για σκέψη

Μόσιαλος: «Αδειάζει» την κυβέρνηση για τον εμβολιασμό – Ατυχέστατες οι δικαιολογίες τους

O Ηλίας Μόσιαλος εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι εμβολιάστηκαν υπεράριθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, την στιγμή που δεν υπάρχουν επαρκή εμβόλια.

Ο Ηλίας Μόσιαλος με ανάρτηση στο Facebook «άδειασε» την κυβέρνηση για τον εμβολιασμό των αξιωματούχων.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός καθηγητής εξέφρασε την αντίθεση του να χορηγηθούν τα ελάχιστα εμβόλια σε λίγα κυβερνητικά άτομα, την στιγμή που δεν καλύπτουν τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής και τις ευπαθείς ομάδες που έχουν σειρά προτεραιότητας.

Μάλιστα, χαρακτήρισε ως «ατυχέστατες δικαιολογίες» την απολογία της κυβέρνησης, ύστερα από τον σάλο που ξεσήκωσε ο εμβολιασμός των κυβερνητικών αξιωματούχων.

Χαρακτηριστικά, ο Ηλίας Μόσιαλος έγραψε το εξής:

«Χαίρομαι που πλέον και κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης επισημαίνουν το αυτονόητο. Αυτό που τόνισα τη Δευτέρα. Ότι αρκούσαν οι εμβολιασμοί της ΠτΔ, του Πρωθυπουργού, των πολιτικών αρχηγών και φυσικά κορυφαίων εκπροσώπων της ιατρικής επιστημονικής κοινότητας. Ήταν αρκετοί για να σταλεί το μήνυμα στους πολίτες ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Ακούστηκαν διάφορες δικαιολογίες που κατά τη γνώμη μου δεν ισχύουν. Ότι πολλοί επίσημοι και κυβερνητικοί παράγοντες είναι απαραίτητοι λόγω συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων.

“Θεωρώ τις δικαιολογίες ατυχέστατες. Πρωθυπουργοί και κορυφαίοι υπουργοί σε άλλες χώρες δεν εμβολιάστηκαν περιμένοντας να έρθει η σειρά τους”.

 

Και αναμφίβολα όταν η κυρία Μέρκελ και οι Πρωθυπουργοί της Δανίας, της Νορβηγίας και πολλών άλλων χωρών μπορούν να περιμένουν, τότε μπορούν να περιμένουν και αρκετοί στη χώρα μας που μάλλον θεωρούν ότι είναι αναντικατάστατοι.

Προτεραιότητα έχουν οι υγειονομικοί μας και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Αυτό όμως που έχει σημασία τώρα είναι να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με γρήγορους ρυθμούς. Η χώρα μας έχει και θα έχει πρόσβαση σε σημαντικές ποσότητες εμβολίων.

Ας δούμε τι γίνεται στις γειτονικές μας χώρες που δεν συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Αλβανία, η Σερβία, η Ουκρανία και πολλές άλλες χώρες δεν έχουν αυτή τη στιγμή πρόσβαση σε εμβόλια και θα αργήσουν να έχουν.

Ας μείνουμε επομένως στη μεγάλη εικόνα. Χρειάζεται να κάνουμε υπομονή για λίγους ακόμη μήνες, να συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς οι εμβολιασμοί και να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Τώρα πλέον έχουμε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια. Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και θα το κάνουμε».

http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=234987068037833&id=100045796247437

πηγή:ieidiseis.gr

Μόσιαλος: «Αδειάζει» την κυβέρνηση για τον εμβολιασμό – Ατυχέστατες οι δικαιολογίες τους
To Top