Αθλητισμός

Καμπιονάτο: Σκέψεις για εμβολιασμό όλων των ποδοσφαιριστών!

Η ιατρική επιτροπή της Ιταλικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα «αξιολογήσει» την επιλογή να προχωρήσει σε εμβολιασμό για COVID19 κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή.

Η πρόταση έχει πέσει στο τραπέζι τις τελευταίες ημέρες από αρκετούς φορείς, συμπεριλαμβανομένης της Ένωσης Παικτών (AIC).

«Ο εμβολιασμός όλων των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στην Ιταλία είναι μια υπόθεση που σίγουρα θα πρέπει να αξιολογηθεί», δήλωσε το μέλος της ιατρικής επιτροπής της FIGC Φραντζέσκο Μπρακονάρο.

«Καθώς πρόκειται για ένα γενικό ζήτημα δημόσιας υγείας, και το ποδόσφαιρο είναι μια περιορισμένη κοινότητα, ο εμβολιασμός ορισμένων και όχι άλλων θα ήταν άσκοπος.

«Συμφωνώ με τον Πρόεδρο της Lega Pro Φραντζέσκο Γκιρέλι, ο οποίος λέει ότι όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι υποχρεωμένοι να κάνουν το εμβόλιο. Θα έλεγα επίσης το ίδιο για όλους τους γιατρούς.

«Λαμβάνοντας υπόψη αυτό που έχουμε βιώσει τους τελευταίους 10 μήνες, πραγματικά δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Στην πραγματικότητα δεν έχουμε συζητήσει το θέμα του εμβολίου, αλλά πιστεύω ότι θα ήταν καλή ιδέα να εμβολιαστούν όλοι οι επαγγελματίες παίκτες”, κατέληξε.

Καμπιονάτο: Σκέψεις για εμβολιασμό όλων των ποδοσφαιριστών!
To Top