ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μνημόσυνο στην Καλαμάτα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Διαρκής υπόμνηση της ιστορικής αλήθειας το μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων στην Καλαμάτα

Επιμνημόσυνη δέηση για τη Γενοκτονία των Αρμενίων η οποία συμβολικά έχει επικρατήσει να τιμάται στις 24 Απριλίου 1915, από την οποία και συμπληρώθηκαν φέτος 106 χρόνια διοργάνωσε σήμερα το απόγευμα ο Δήμος Καλαμάτας. Αρχικά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο που ανεγέρθηκε το 2019 με πρωτοβουλία του Δήμου και της κοινότητας των Αρμενίων που διαβιούν στον τόπο μας, στην πλατεία Φραγκόλιμνας, και τηρήθηκαν τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Κατόπιν έγιναν σύντομοι χαιρετισμοί για να τιμηθεί η επέτειος και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της γενοκτονίας, και στεφάνους εναπέθεσαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής της 120 ΠΕΑ Σμήναρχος (Ι) Κων. Καραβλίδης και η πρόεδρος του Τοπικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της εκκλησίας Αγίου Νικολάου της Αρμενικής Κοινότητας Καλαμάτας Σοφία Μαρκαριάν.
Παραβρέθηκαν μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας με επικεφαλής τον Πρόεδρο Δημήτρη Πολίτη, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παν.Λύρας και μέλη της κοινότητας Αρμενίων Καλαμάτας.
Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη συνέχεια, και αποδόθηκαν οι εθνικοί ύμνοι Αρμενίας και Ελλάδος από την Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας. Την παρουσίαση έκανε ο Πρόεδρος της ΦΑΡΙΣ Παντελής Δρούγας.

Δημοφιλέστερα

To Top