ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το “Μνημείο Φωτός” έφερε σκοτάδι στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας – Αποχώρησε η Αντιπολίτευση

ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΒΑΡΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ-ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ-ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ

Άδοξο και πρόωρο τέλος είχε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας της Δευτέρας 24ης Μάϊου που είχε ως πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης το “Μνημείο Φωτός”.

Μετά από σχεδόν 2,5 ώρες συζήτησης, η Δημοτική αρχή θεώρησε πως καλύφτηκε επαρκώς το θέμα κι από τις αρμόδιες Επιτροπές και δήλωσε πως προχωρά στο επόμενο θέμα. Αυτό ακριβώς αποτέλεσε και την αφορμή να ακολουθήσει ο κακός χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο με τους επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης και τους δημοτικούς συμβούλους να εκφράζουν τη διαφωνία τους με τη διαδικασία και να αποχωρούν.  Οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης είχαν προηγούμενως ζητήσει να ακολουθήσει ψηφοφορία για να “εκφραστεί η πολιτική βούληση του ανωτάτου οργάνου του Δήμου” όσον αφορά το θέμα της ανάθεσης και χωροθέτησης του “Μνημείου Φωτός”, γεγονός που δεν βρήκε σύμφωνο τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ούτε τη Δημοτική Αρχή.

ΒΑΡΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ “ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ” ΚΑΙ “ΓΥΨΟ”

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Πολίτης δεν έκανε δεκτό το αίτημα αυτό κι εν μέσω έντονων διαλόγων κι αντεγκλήσεων, σύσσωμη η Αντιπολίτευση αποχώρησε καταγγέλλοντας την διαδικασία. Ακούστηκαν εκφράσεις όπως “αυτοδιοικητικό πραξικόπημα”, “διαπράττετε ατόπημα”, “αυτή είναι μαύρη σελίδα για το Δημοτικό Συμβούλιο”, “απαξιώνετε τις μειοψηφίες”.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης διατυπώθηκαν εκ μέρους των επικεφαλής των αντιπολιτευτικών παρατάξεων διαφωνίες για την χωροθέτηση του μνημείου στο βόρειο τμήμα της κεντρικής πλατείας, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά για τον τρόπο που ανατέθηκε το έργο και η πληρωμή του-δωρεά από το Ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου κυρίως από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλη Κοσμόπουλο.

Νωρίτερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΦΑΡΙΣ ο Παναγιώτης Λαμπρινίδης αναφέρθηκε διεξοδικά στο έργο.

 

Διαβάστε και αυτό:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας φέρνουν 17 σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης το “Μνημείο Φωτός”

To Top