Τροφή για σκέψη

Μητρόπολη Πάτρας: “Κομμένα” τα διπλά ονόματα στις βαφτίσεις και οι ανήλικοι νονοί

Αναστάτωση έχει προκαλέσει σε γονείς βρεφών της Πάτρας η απόφαση της Μητρόπολης να απαγορεύσει τη βάπτιση με δυο ονόματα. Έτσι πολλοί δοκίμασαν μια δυσάρεστη έκπληξη από το καλοκαίρι και μετά, όταν επισκέφθηκαν ενορίες της πόλης για να κανονίσουν τη βάπτιση του παιδιού τους κι άκουσαν τους ιερείς να τους ανακοινώνουν οτι δεν μπορούν να δώσουν δυο ονόματα στα βρέφη αλλά μόνο ένα!

Είχε προηγηθεί, όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα με τοπικά νέα Τhebest.gr η απόφαση, πάντα από την αρμόδια Μητρόπολη, να σταματήσουν τα μυστήρια στο προαύλιο των εκκλησιών.

Οι περισσότεροι ιερείς επίσης δηλώνουν ότι έχουν εντολή να μην επιτρέπουν σε ανήλικους ή σε παντρεμένους με πολιτικό γάμο να γίνονται ανάδοχοι!

ΤΗ ΛΥΣΗ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ!

Έτσι πολλοί γονείς, προκειμένου να δώσουν στα παιδιά τους δυο ονόματα, αναζητούν πλέον εκκλησίες εκτός Πατρών και πέρα από τη δικαιοδοσία της Μητρόπολης Πατρών προκειμένου να υλοποιήσουν την επιθυμια τους.

Αρκετοί πάλι, προχωρούν στη βάπτιση του παιδιού στην Πάτρα, φροντίζουν όμως να έχουν κάνει ονοματοδοσία στο ληξιαρχείο ώστε στα επίσημα έγγραφα να αναγράφονται και τα δυο ονόματα και όχι μόνο αυτό της βάπτισης.

Αποφάσεις και αποκλεισμοί κατά το δοκούν, που δεν βασίζονται σε καμιά λογική επιχειρηματολογία, ιδεολογικές αγκυλώσεις και προσκόμματα, που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να προβληματίζουν ολοένα και περισσότερο τους πιστούς για τις παράλογες αυτές απαιτήσεις, με τους άνευ λόγου και αιτίας αποκλεισμούς.
Δυστυχώς, με τέτοιες αναχρονιστικές απόψεις το μόνο που καταφέρνουν κάποιοι ιεράρχες είναι να διώχνουν τον κόσμο από την Εκκλησία…

Μητρόπολη Πάτρας: “Κομμένα” τα διπλά ονόματα στις βαφτίσεις και οι ανήλικοι νονοί
To Top