Επί Σκηνής

“Μιστέρο Μπούφο” του Ντάριο Φο, στην αυλή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

Κυριακή 14 Ιουλίου στις 21.00 με είσοδο από Ξενοφώντος

Ετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς η καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕΚ. Ετοιμαστείτε να γελάσετε πολύ. Ετοιμαστείτε να συγκινηθείτε!

Την κωμωδία “Μιστέρο Μπούφο” του Ντάριο Φο ανεβάζει από την Κυριακή 14 Ιουλίου το ΔΗΠΕΘΕΚ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Φραγκιόγλου, στην αυλή του θεάτρου, εκεί που πέρσι ανέβηκε “Το τάβλι”.

Το έργο του Ντάριο Φο “Μίστερο Μπούφο”, του χάρισε το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1997.
Στο έργο παίζουν ο Χάρης Φλέουρας, ο Γιώργος Τσαπόγας και ο ίδιος ο σκηνοθέτης Δημήτρης Φραγκιόγλου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 83.000 ευρώ και παραστάσεις στην Καλαμάτα θα δοθούν μέχρι τις 18 του μήνα και, στη συνέχεια, στις 20 και στις 21 Ιουλίου. Θα γίνει και περιοδεία και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και μια παράσταση στη Θεσσαλονίκη.

Το έργο συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη θεατρική παράδοση με το σύγχρονο κοινωνικοπολιτικό σχόλιο και τις ρίζες του θεάτρου. Ο τίτλος στα ιταλικά σημαίνει “Κωμικό Μυστήριο” και λέγοντας μυστήριο εννοείται το ιερό δρώμενο, το θρησκευτικό ιερό δράμα του καθολικού κυρίως μεσαίωνα.

Ο Φο συνέλεξε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες και χαρακτηριστικές κωμικές σκηνές που αποτελούσαν αναπόσπαστο μέρος των εν λόγω ιερών δραμάτων και τις ξανάγραψε μετουσιώνοντας τις μπουφόνικες αυτές στιγμές σε αριστουργήματα προφορικού λόγου και σατιρικής ποίησης που εκμηδενίζουν χρονικές και ιδεολογικές αποστάσεις.

“Δεν πήγαμε στο Κάστρο γιατί είναι πολύ ακριβό”

To Top