ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μικρή παράταση πήραν τα τέλη κυκλοφορίας

Παράταση της προθεσμίας για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2021

“Το Υπουργείο Οικονομικών, με σκοπό τη διευκόλυνση των υπόχρεων, παρατείνει μέχρι τη Δευτέρα 1/3/2021 την προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή τελών κυκλοφορίας έτους 2021.
Πρόστιμα τελών κυκλοφορίας που τυχόν καταβλήθηκαν από 27/2/2021, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών ερωτηθείς την προηγούμενη μέρα για τυχόν παράταση είχε αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ είχε δηλώσει: “Όχι, δεν προβλέπεται παράταση και θέλω να σας πω γιατί: διότι επί ένα χρόνο η ελληνική πολιτεία λειτουργεί με λιγότερα έσοδα και περισσότερες δαπάνες, το λέω όσο πιο απλά γίνεται”.
“Η οικονομία υπολειτουργεί, υπάρχουν αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, άρα τα έσοδα είναι εξαιρετικά λίγα. Ταυτόχρονα όμως η ίδια κοινωνία ζητάει να έρθουμε και να τη βοηθήσουμε περισσότερο, άρα να αυξήσουμε τις δαπάνες. Σημαίνει αυτό ότι επί 12 μήνες , επί 12 μήνες, όχι 1 και 2 μήνες, επί 12 μήνες, το ταμείο της χώρας καλύπτει αυτήν την τρύπα. Πρέπει με κάποιο τρόπο η χώρα να έχει και έσοδα, όσα έσοδα μπορεί να έχει. Να επαναλάβω δε και κάτι το οποίο είναι μια λεπτομέρεια αλλά ουσιώδη για εμάς: οι δύο πρώτοι μήνες του κάθε έτους στα έσοδα που είναι με δόσεις ή στα έσοδα που προέρχονται από αποφάσεις της προηγούμενης χρονιάς δημοσιονομικά μπαίνουν στην προηγούμενη χρονιά .Άρα υπάρχει και μια τέτοια υποχρέωση δημοσιονομικής φύσεως να κλείσουμε τέλος Φεβρουαρίου την προηγούμενη χρονιά”.

Τελικά το Υπουργείο επέλεξε να δώσει μια ολιγοήμερη παράταση έως και τη Δευτέρα, ώστε όποιοι δεν πλήρωσαν τα τέλη να το κάνουν χωρίς να είναι εκπρόθεσμη. Επειδή όμως απ΄ότι φαίνεται ήδη έπεσαν αυτόματα από το σύστημα πρόστιμα σήμερα, το Υπουργείο αναφέρει ότι αυτά θα επιστραφούν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Μικρή παράταση πήραν τα τέλη κυκλοφορίας
To Top