Μουσική

Μια διαφορετική μουσική παράσταση-show με άφθονο γέλιο και ένα πιάνο με 6 χέρια!

THREE MEN SHOW ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΑΝΟ ΚΑΙ 6 ΧΕΡΙΑ!

Aπολαυστικοί Γυφτάκης-Γεώργας-Γαλάνης αποθεώθηκαν από το κοινό!

Την αποθέωση γνώρισαν το Σάββατο το βράδυ οι Στάθης Γυφτάκης, Λουκάς Γεώργας και Κώστας Γαλάνης στην μουσική παράσταση-show που έδωσαν στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας. Σε μια avant garde μουσική παράσταση με τους θεατές να ξεκαρδίζονται από τα γέλια και ταυτόχρονα να μαγεύονται από τα εκπληκτικά έργα που εκτέλεσαν σε ένα πιάνο οι τρεις μουσικοί- συνθέτες του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο του κύκλου “Άνοιξη των Πλήκτρων”, του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας οι τρεις μουσικοί επιστράτευσαν το χιούμορ τους, τις έξυπνες ατάκες τους και φυσικά το ταλέντο τους και έδωσαν μια απίστευτα ανατρεπτική μουσική παράσταση,  με τίτλο “Ένας Γάλλος, ένας Γερμανός και ένας Έλληνας στην Καλαμάτα”, κερδίζοντας το  χειροκρότημα του κοινού.

Και οι τρεις τους έκαναν την έκπληξη και παρουσίασαν έργα των Mozart, Schubert, Debussy, Chopin, Rachmaninoff, μέσα από τη δική τους ματιά, μέσα από χιουμοριστικές σκηνές, με δόσεις αυτοσχεδιασμού, σε διάλογο με τους θεατές, με ανατρεπτικές εκπλήξεις επί σκηνής, και σουρεαλισμό, όπως το νεροπίστολο με τις σαπουνόφουσκες του Στάθη Γυφτάκη και η ομπρέλα που άνοιξε ο Κώστας Γαλάνης για να προστατευτεί, την ώρα που οι δυό τους μαζί με τον Λουκά Γεώργα έπαιζαν πιάνο!

Μέσα από ευτράπελα με δόσεις αυτοσαρκασμού – όπως η προσπάθεια και των τριών να αποδώσουν σε ένα πιάνο με έξι χέρια, με τον Κώστα Γαλάνη να πέφτει από το κάθισμα(!), ή με μια μεζούρα να χωρίζει στα τρία το πιάνο, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν χωροταξικά. Ή  η “εκγύμναση των δακτύλων”, που έκαναν αποδίδοντας παράλληλα μουσικά κομμάτια, κέρδισαν το κοινό που περίμενε την αμέσως επόμενη χιουμοριστική ατάκα ή σκηνή, σε συνδυασμό πάντα με τη μουσική απόδοση.

Μια απολαυστική μουσική παράσταση, με στοιχεία commedia dell arte, μια μουσικο-θεατρική συνύπαρξη των τριών που έδεσαν άψογα στη σκηνή, με εκπληκτική χημεία, σε συνδυασμό με τη μαεστρία τους να αποδώσουν μουσικά κομμάτια,  κέρδισαν δικαίως το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού, και την επιθυμία να τους ξαναδούμε σε κάτι ανάλογο.

Όπως με χιούμορ και αυτοσαρκασμό σχολίασε  ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου, Στάθης Γυφτάκης, “ξεκινάει μια καινούρια καριέρα αυτό το τρίο. Μας βλέπω σε παγκόσμια θέατρα στο εξής!”.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

 

To Top